fbpx

Pätnásťročný chlapec zavraždil spolužiaka výstrelom do hlavy, pôjde do väzenia na 8,5 roka

Zavraždený chlapec. Zdroj: Reprofoto/Bild.de

Za vraždu 14-ročného spolužiaka pôjde dnes pätnásťročný Valerio G. do väzenia na osem rokov a šesť mesiacov. O výške trestu rozhodol v pondelok krajinský súd vo Würzburgu, Nemecku. Súd odmietol tvrdenie chlapca, že nešlo o úmyselný čin, a naopak rozhodol, že išlo o vraždu, pretože výstrel prišiel zozadu, píše novinky.cz.

Vtedy štrnásťročný Nemec zavraždil rovnako starého spolužiaka Francesca S. jediným výstrelom z pištole vlani v septembri na pozemku školy v Lohr am Main, severozápadne od Würzburgu. Mladík sa k osudnému výstrelu priznal, ale tvrdil, že to nebol úmyselný čin.

Súd pre mladistvých sa však priklonil k názoru štátneho zastupiteľstva a právneho zástupcu obete. Sú presvedčení, že vražda, ktorá je podmienená zlým úmyslom, bola dokonaná, pretože výstrel do hlavy prišiel zozadu. V prípade vraždy je maximálny trest pre mladistvých desať rokov. Vražda sa stala 8. septembra minulého roka.

Po výstrele mladík z miesta ušiel a svojho smrteľne zraneného kamaráta nechal ležať na okraji školského dvora. Policajti neskôr zatkli Valeria G. v jeho detskej izbe. Vražednú zbraň, českú pištoľ, si vzal od svojho nevlastného starého otca, dnes už zosnulého športového strelca, ktorý bol v čase činu v nemocnici. Valerio G. pravdepodobne vedel, kde sa skrýva kľúč od skrinky so zbraňami, napísal bild.de.

Políciu zalarmoval chlapec, ktorý prišiel na stanicu a uviedol, že jeho kamarát zabil človeka. Následne sa našlo telo chlapca a do dvoch hodín zadržali mladého vraha. Motívom jeho činu mal byť údajne dlh vo výške 60 eur, ale aj jeho túžba zabíjať. Valerio sa zaujímal o zbrane, vojnu a tanky a podľa spolužiakov mal násilné fantázie.

Naopak zavraždený chlapec bol triednou hviezdou a medzi spolužiakmi veľmi obľúbený. „Neublížil ani muche. Keď sa dvaja ľudia hádali, bol vždy tým upokojujúcim prvkom. Vždy mal úsmev na tvári,“ opísali Francescovi rodičia svojho mŕtveho syna.

„Prisťahovali sme sa sem pred mnohými rokmi z nebezpečného a kriminálneho prostredia Neapola. Utekali sme pred násilím a integrovali sme sa tu. Kto mohol tušiť, že práve tu nám zastrelia syna,“ dodal otec Toni.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie