fbpx

Korčok prezradil svoje plány. Pre TOTO sa rozhodol

Na snímke Ivan Korčok. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Bývalý minister zahraničných vecí a neúspešný prezidentský kandidát Ivan Korčok sa vyjadril k svojej budúcnosti v domácej politike. Konečne  prezradil to, aké má plány.

„Odchádzam s tým, že som sklamaný, nie som zlomený,“ povedal Korčok v noci zo soboty na nedeľu po druhom kole prezidentských volieb v čase, kedy už bolo jasné, že sa novým prezidentom nestane.

S odpoveďami na otázky o svojej politickej budúcnosti si však dal načas. Viac svetla do nich vniesol až teraz .„Urobil som vnútorné rozhodnutie, že z politiky neodídem a v nej zostanem,“ povedal v diskusii pre Denník N.

„Do politiky pôjdem z jedného jediného dôvodu: že Slovensko má na viac. Čas aj formu, prosím, nechajte na mňa. Parlamentné voľby, lebo o tie ide a tam sa chcem angažovať, sú o tri roky. Dajte mi, prosím, pre mňa ešte priestor, akou formou to bude,“ uviedol.

Pri otázke, kde sa vidí o rok, však jasne povedal, že „v slovenskej politike.“ V súvislosti s tým, či to znamená, že bude o rok v politickej strane, uviedol, že „viac-menej súhlasí.“

„Stretol som sa s Michalom Šimečkom, viackrát, aj spolu komunikujeme. No rozprával som sa v prechádzajúcom období aj s Braňom Gröhlingom zo SaS-ky, aj s Jarom Naďom z Demokratov,“ prezradil Korčok.

Dal si urobiť prieskum

Ivan Korčok si dal v súvislosti so svojím potenciálnym vstupom do straníckej politiky urobiť prieskum, ktorý realizovala agentúra Focus 9. až 14. júla 2024 na vzorke 1013 opýtaných.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie