fbpx

FOTO: V Štôli niekto úmyselne podpálil drevenicu. Škoda sa odhaduje na 300-tisíc eur

Na snímke požiar drevenice. Zdroj: FACEBOOK/Vladimír Mierka - starosta obce Štôla

V nedeľu (4. 8.) v skorých ranných hodinách niekto úmyselne podpálil drevenicu v obci Štôla. Prípadom sa zaoberá polícia. Oheň spôsobil obrovskú škodu. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

O požiari informoval aj samotný starosta obce. „Dnes nadránom zachvátil jednu z chát v chatovej osade požiar. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zložkám, ktoré na mieste požiaru zasahovali. Samostatne sa chcem poďakovať HaZZ Poprad, HaZZ Mengusovce (hasiči NDS Bôrik), DHZ Štrba a v neposlednom rade DHZ Štôla na čele s našim Martinom Stromkom. Súčinnosť a rýchlosť zložiek boľa kľúčová, vďaka čomu dokázali hasiči udržať požiar len v mieste vzniku. Je to veľké nešťastie, no som úprimne rád, že nevznikli žiadne straty na živote,“ napísal Vladimír Mierka na sociálnej sieti.

„Neznámy páchateľ vstúpil na pozemok prislúchajúci k chate, vošiel do interiéru obydlia a úmyselne na dvoch miestach za pomoci urýchľovača horenia založil požiar. Požiarom vznikla majiteľom škoda veľkého rozsahu, predbežne bola vyčíslená na 300.000 eur,“ uviedla polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Policajti vykonali obhliadku miesta činu. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie