fbpx

Záchranári pomáhali 14-ročnému chlapcovi. Chcel sám vystúpiť na Rysy

Na snímke záchranári pri zásahu. Zdroj: HSZ

V nedeľu (4. 8.) večer pomáhala horská záchranná služba (HZS) spolu s leteckými záchranármi 14-ročnému slovenskému chlapcovi, ktorý mal v pláne sám v poobedňajších hodinách vystúpiť na vrchol Rysy. O pomoc požiadali rodičia mladého turistu. Informuje o tom Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

Keďže sa s chlapcom nepodarilo opakovane spojiť, začala HZS úkony smerujúce k jeho vypátraniu. Počas toho sa s mladíkom podarilo spojiť, oznámil, že sa nachádza na vrchole Rysov.

„Rodičia požiadali o jeho evakuáciu. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ku ktorej sa po medzipristátí v Starom Smokovci pridali dvaja horskí záchranári. Spoločne smerovali ku vrcholu Rysov a zároveň prehľadávali aj turistický chodník,“ uviedla HZS. Záchranárom sa podarilo chlapca lokalizovať na hrebeni vrcholu.

Mladého turistu z terénu evakuovali pomocou palubného navijaka a následne letecky transportovali do Starého Smokovca. Tam si ho prevzali príslušníci Policajného zboru SR, ktorí ho následne odovzdali jeho rodičom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie