fbpx

Ak sa chystáš autom cez Strečno, priprav si pevné nervy. Od ZAJTRA tam platia TAKÉTO obmedzenia

Ilustračné foto. Zdroj: Reprofoto/Pluska.sk, Reprofoto/spravy.pravda.sk

Počas viacerých víkendov dôjde k uzavretiu cesty pod Strečnom. Prvá etapa plánovaných dopravných obmedzení na ceste I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou začne už v pondelok a potrvá do 25. augusta. Oznámila to Slovenská správa ciest po kontrolnom dni.

Od začiatku júla prebiehajú práce na stabilizácii svahu v približne kilometrovom úseku. Niektoré z týchto prác si však vyžadujú úplné uzavretie cesty. Tieto uzávery budú prebiehať počas siedmich po sebe nasledujúcich víkendov, počnúc 10. augustom, pričom vodiči budú musieť využívať obchádzkové trasy.

Od pondelka 5. augusta budú na ceste platné určité dopravné obmedzenia. Premávka bude usmerňovaná do jedného jazdného pruhu a riadená svetelnou signalizáciou. Cez pracovné dni teda úsekom prejdeš, počítaj ale s rozsiahlymi kolónami. Odporúčame ti radšej použiť jednu z obchádzkových trás.

Na ceste I/18 pod Strečnom bola 9. februára vyhlásená mimoriadna situácia kvôli riziku padania skál. V úseku pod hradom došlo k zosuvu svahu, ktorý poškodil vozovku a krajnicu. Padajúce skaly spôsobili škody na dvoch vozidlách, ale posádky týchto áut vyviazli bez zranení. Oprava nestabilného brala bude stáť približne 3,5 milióna eur a dokončenie prác sa očakáva do konca novembra.

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová počas kontroly 1. augusta spresnila, že začiatok prvej uzávery 10. augusta bol posunutý na 14:00 hodinu kvôli Rajeckému maratónu na obchádzkovej trase.

Obchádzkové trasy, ktoré môžeš využiť podľa zilinak.sk

  • Diaľnice a rýchlostné cesty D1, R3 a R6,
  • cesty prvej triedy I/9, I/11, I/14, I/59, I/65, I/66, I/67, I/70, I/72, I/78,
  • cesty druhej triedy II/519, II/520, II/583, II/583a

Na obchádzku ťa navedie dočasné značenie, ktoré je na cestách už umiestnené. „Polícia nasadila sily a prostriedky do tohto úseku na monitorovanie dopravnej situácie a vzniknuté problémy bude ihneď riešiť,“ informuje polícia.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie