fbpx

Kňazov chytili pri KRÁDEŽI, ktorej predchádzalo sexuálne ZNEUŽÍVANIE

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com

Šiesti jednotlivci v Taliansku boli zatknutí v súvislosti s prípadom sexuálneho zneužívania a následnej lúpeže, ktorá mala za cieľ získať a zničiť mobilné telefóny obsahujúce dôkazy o zločinoch. Telefóny obsahovali „obrazové a textové materiály, ktoré by mohli vážne poškodiť niektorých členov kláštora“.

Medzi šiestimi zatknutými sú aj dvaja kňazi: otec Domenico Silvestro, farár talianskej baziliky svätého Antona v Afragole, a otec Nicola Gildi, ktorý bol v čase incidentu prítomný v tej istej farnosti a teraz bol nájdený v kláštore „Santa Maria Occorrevole“ v Piedimonte Matese. Otec Domenico je považovaný za objednávateľa lúpeže, zatiaľ čo otec Nicola čelí obvineniam z lúpeže a sexuálneho zneužívania.

Okrem nich sú zatknutí aj Danilo Bottino, 20-ročný muž s kriminálnou minulosťou, a 19-ročný Biagio Cirillo, ako aj Antonio Di Maso, 43-ročný muž obvinený z fungovania ako sprostredkovateľ medzi objednávateľom a organizátorom lúpeže. Organizátorom bol Giuseppe Castaldo, 52-ročný podnikateľ, ktorý podľa vyšetrovateľov mal aj väzby na organizovaný zločin v Marigliano.

Lúpež sa zameriavala výlučne na mobilné telefóny. Dvaja kňazi a ich komplici využívali aplikácie „Ciao Amigos“ a „Tinder“ na organizovanie sexuálnych stretnutí. Počas vyšetrovania sa zistilo, že obvinení využívali svoju pozíciu k nátlaku na obete, aby sa zapojili do sexuálnych činov pod hrozbou prepustenia a odmietnutia finančnej podpory.

Po lúpeži poslal otec Nicola Gildi správu Giuseppe Castaldovi, v ktorej vyjadruje ľutovanie a prosí o odpustenie, pričom mu ponúka modlitby. Castaldo odpovedal, že je rád, že sa stretli a ďakuje za modlitby pre svoju rodinu.

Tento prípad zahŕňa aj list od právnikov obetí, ktorí žiadali vyplatenie odmien za prácu vykonanú v kláštoroch, pričom sa odvolávali na sexuálne zneužívanie. Tlak na Castalda viedol k objednávke lúpeže, pri ktorej sa dvaja útočníci snažili násilne získať mobilné telefóny obetí, pričom pri zásahu jeden z obetí utrpel zranenia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie