fbpx

FOTOGALÉRIA: V Terchovej Jánošíkove dni vyvrcholia záverečným festivalovým programom. Takéto budú ešte vystúpenia

Festival prebieha od stredy 31. júla do nedele 4. augusta. Zdroj: FOTO TASR/Daniel Stehlík

Vo štvrtok 1. augusta sa naplno rozbehol 62. ročník folklórneho festivalu Jánošíkove dni. Hneď ráno sprístupnili náučný chodník a hrala pri tom terchovská muzika Spod Sokolia. V nedeľu popoludní vyvrcholí záverečným festivalovým programom v areáli pod sochou Juraja Jánošíka.

Záverečným festivalovým programom v areáli pod sochou Juraja Jánošíka v Terchovej vyvrcholí v nedeľu popoludní medzinárodný folklórny festival Jánošíkove dni. Informovali o tom organizátori festivalu.

Nedeľný program odštartoval rannou svätou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda, pokračoval tradičným konským vozovým sprievodom a vystúpením folklórnych skupín. Pred záverečným programom, ktorý je naplánovaný na 15.00 h, sa v programe Koníček sivastý, prenes ma cez mosty predstavia furmani.

V záverečnom festivalovom programe nazvanom Z tej doliny na tú druhú vystúpia detský folklórny súbor Goral – generácie z Hladovky, sestry Matákové z Čadce a folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou.

V rámci 62. ročníka päťdňového (31. 7. – 4. 8.) medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej sa na desiatich pódiách predstavilo takmer 1600 účinkujúcich zo Slovenska, Česka a Poľska. Hlavným organizátorom Jánošíkových dní je obec Terchová v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom a ďalšími partnermi. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie