fbpx

Tragická dopravná nehoda im zmenila život: Nezodpovedný vodič spôsobil katastrofu

Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz, Reprofoto X/HZS LIBERECKÉHO KRAJE

Zbyněk Holubec z Nové Vsi na Liberecku, vo veku 47 rokov, zažil tragédiu, ktorá mu úplne zmenila život. V čase, keď cestoval so svojím bratom Marekom do práce, do ich dodávky narazilo auto, ktoré sa nebezpečne snažilo predísť iné vozidlo v zakázanej zóne. K tejto katastrofe došlo 11. júla na ceste pri Bílom Kostele nad Nisou, píšu české Novinky.

Marek, mladší z bratov, si spomína na hrozivé okamihy v sanitke, kde počul Zbyňkove výkriky bolesti. Starší Zbyněk bol plný obáv o svojho brata a kričal na neho, aby utekal, kým bolo ešte možné. Nehoda dramaticky zasiahla životy viacerých ľudí. Marek utrpel vážne pohmoždeniny a psychický šok, zatiaľ čo Zbyněk utrpel pätnásť zlomenín.

Boj o život

Zbyněkove nohy sú natoľko poškodené, že lekári nedokážu zaručiť, či bude niekedy chodiť. Navyše sa u neho vyvinula pľúcna embólia, ktorá si vyžiadala okamžitú liečbu, aby mu zachránili život. Táto komplikácia však momentálne znemožňuje akúkoľvek operáciu zlomených nôh, takže Zbyněk musí čakať.

Neistá budúcnosť

Zbyněk čaká na minimálne päť ďalších zákrokov a bude sa musieť znovu naučiť stáť, chodiť a postarať sa o seba, ak to vôbec bude možné. Vyšetrovanie nehody stále prebieha a polícii sa zatiaľ nepodarilo vypočuť všetkých zúčastnených, vrátane vodiča, ktorý je pravdepodobne vinníkom nehody a leží vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti. Poistné plnenie sa zatiaľ nevyplatilo nikomu, čo rodinu dostalo do vážnej finančnej krízy. To potrvá kým vyšetrovanie nebude ukončené.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie