fbpx

Slávnemu spevákovi zadržali vodičák, šoféroval pod vplyvom!

Justin Timberlake čelí obvineniam zo šoférovania pod vplyvom omamných látok. Zdroj: Getty; Unsplash

Justinovi Timberlakeovi zadržali vodičský preukaz v štáte New York. Na súde však uviedol, že je nevinný a odmietol obvinenia z jazdy pod vplyvom alkoholu, píše BBC.

Popová hviezda bola zatknutá 18. júna za to, že prešla cez stopku a po výzve nezastavil na pravej strane cesty. Timberlake (43) bol na súde prítomný iba na diaľku prostredníctvom internetu, nakoľko je aktuálne na svojom európskom turné. Sag Harbor Village v štáte New York odňal Timberlakeovi vodičský preukaz na dobu neurčitú, ako je štandardom po zatknutí pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu. Timberlakeov právnik poprel, že by bol pod vplyvom za volantom, a tvrdí, že obvinenia by mali byť stiahnuté.

Počas virtuálneho súdneho pojednávania dvakrát prehovoril, pričom na otázky sudcu odpovedal „áno“. Na pojednávanie sa pripojil z Nemecka, kde sa práve nachádza. Tento víkend sa chystá vystúpiť v belgických Antverpách. Desaťnásobný držiteľ ceny Grammy zmeškal svoje prvé súdne pojednávanie minulý týždeň kvôli jeho svetovému turné s názvom „Everything I Thought It Was“. Súd musel kvôli problémom s papiermi uskutočniť ďalšie pojednávanie, aby ho formálne obvinil z trestného činu.

Herca a popovú hviezdu zastavili krátko po polnoci v Sag Harbor v Hamptons v štáte New York obľúbenej letnej destinácii celebrít na Long Islande. Keď ho policajti zastavili, Timberlake mal podľa obvinenia „sklenené a krvou podliate oči“ a „z jeho dychu vychádzal silný zápach po požití alkoholu“. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške a mal zlé výsledky pri testoch triezvosti, uviedla polícia. „Dal som si jedno martini a nasledoval som svojich priateľov domov,“ povedal údajne Timberlake policajtovi, ktorý ho zastavil.

Počas piatkového pojednávania sudca Irace údajne kritizoval obhajcu Edwarda Burkea za to, že pred súdom uvádzal „nezodpovedné“ komentáre pre novinárov. Povedal, že ak bude pokračovať v takýchto poznámkach, uvalí na právneho zástupcu zákaz komunikácie s verejnosťou, uviedla NBC. „Vyzerá to ako pokus ovplyvniť prípad ešte predtým, ako vôbec začal,“ povedal sudca Irace. Burke minulý týždeň novinárom povedal, že polícia urobila „množstvo veľmi závažných chýb“.

„Najdôležitejším faktom, ktorý treba poznamenať o tomto prípade, je, že Justin nebol pod vplyvom alkoholu a nemal byť zatknutý za šoférovanie pod vplyvom návykovej látky,“ povedal Burke. V New Yorku tresty za obvinenia súvisiace so šoférovaním pod vplyvom alkoholu zahŕňajú až rok väzenia, pokutu 1 000 dolárov (916 eur) a zabavenie vodičského preukazu na najmenej šesť mesiacov. Timberlake, ktorý v minulosti otvorene hovoril o problémoch s nadmerným pitím, sa zmienil o zatknutí po niekoľkých dňoch počas vystúpenia v Chicagu. „Bol to ťažký týždeň,“ povedal davu spevák.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie