fbpx

V Holíči muž so zákazom šoférovať vrazil do policajného auta. Pri úteku zranil policajta

Ilustračná fotografia (Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Nitriansky kraj, Polícia SR - Trnavský kraj)

V Holíči (okres Skalica) úradoval muž, ktorému bol udelený zákaz šoférovania. Pri snahe uniknúť polícii úmyselne viacnásobne narazil do policajného auta, pričom pritom aj zranil jedného policajta. Tento muž práve čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Policajti na základe osobnej a miestnej znalosti nadobudli podozrenia, že by sa vodič mohol dopustiť trestnej činnosti a preto sa rozhodli zastaviť vozidlo značky Škoda Octavia.

Zastavila ho až slepá ulica, ale nie nadlho

Lenže mladý vodič podľa polície nereagoval na opakovanú výzvu na zastavenie vozidla, pričom pri úniku odbočil do slepej ulice. Hliadka zastavila za ním tak, aby mu zabránila v ďalšej jazde.

Búral do policajného auta a zranil policajta

„Vodič sa však odmietal podrobiť výzvam polície. Úmyselne mal viacnásobným cúvaním naraziť do policajného auta, ktoré poškodil a jednému z policajtov pri tomto ‚útekovom manévri‘ dokonca spôsobil zranenie,“ podotkli policajti.

Navyše muž šoféroval bez príslušného vodičského oprávnenia a v čase, keď mal súdom uložený právoplatný trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. V prípade dokázania viny hrozí tomuto 29-ročnému mužovi trest odňatia slobody v trvaní tri až osem rokov. Stíhaný je vo väzbe.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie