fbpx

Zelenskyj otvára dvere rokovaniam s Ruskom o území: Rozhodnúť musí národ

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Artur Voznenko, TASR/PAP-Rafał Guz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prvýkrát od začiatku vojny vyjadril ochotu zvážiť odovzdanie časti územia Rusku, pričom zdôraznil, že rozhodnutie musí prijať ukrajinský ľud a nie on alebo iní svetoví lídri. Píše o tom ta3.com. 

Podľa rozhovoru pre štyri francúzske médiá, Zelenskyj uviedol, že každá otázka týkajúca sa územnej celistvosti Ukrajiny musí byť vyriešená so súhlasom ukrajinského ľudu, inak by bolo rozhodnutie protiústavné.

Prezident poprel, že by Ukrajina momentálne zvažovala postúpenie územia, pretože takúto ponuku oficiálne nedostala. Považuje túto otázku za veľmi komplikovanú a varoval, že dobytie časti územia by pre ruského prezidenta Vladimira Putina predstavovalo víťazstvo a mohlo by viesť k ďalšiemu konfliktu v budúcnosti.

Zelenskyj zdôraznil, že nie všetky ukrajinské územia by mali byť získané naspäť vojenskou silou, ale preferoval by diplomatické riešenie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie