fbpx

FOTO: Dovolenka sa stala tragédiou. V jazere sa utopil muž pred očami svojich detí

Na snímke záchranná akcia na jazere. Zdroj: FACEBOOK/Abschnittsfeuerwehrkommando Mondsee/C. Stoxreiter, AFKDO Mondsee

Kúpanie sa v rakúskom jazere Wolfgangsee skončilo tragédiou. Otec chcel dostať z jazera na breh svoje tri deti včas pred blížiacou sa búrkou. Čech však zrejme precenil svoje sily, pretože sa ponoril päť metrov od móla a utopil sa.

Včera krátko po 19:00 h boli potápači hasičského zboru zo základní 3 (okres Gmunden) a 4 (okres Vöcklabruck) upozornení na „záchrannú akciu v jazere“, informuje Christian Stoxreiter z veliteľstva hasičského zboru v Mondsee.

Pri pátraní po nezvestnom otcovi zasahovali aj potápači hornorakúskych hasičských zborov s potápačmi z vodnej záchrannej služby Salzburg a záchranné zložky z hasičských zborov Abersee, St. Gilgen a St. Wolfgang

Náhle sa potopil

Muž sa kúpal so svojimi deťmi v jazere Wolfgangsee v oblasti Abersee a sprevádzal ich, kým sedeli na nafukovacom člne s pádlom. Prichádzala búrka a on ich vraj chcel rýchlo dostať z vody. Zrazu sa dostal pod vodu päť metrov od móla. V rámci potápačskej akcie Čecha našli a vytiahli v hĺbke osem metrov pomocou potápačskej pátracej reťaze. Zosnulý mal údajne 40 až 45 rokov.

Na pomoc pri pátracej akcii bol použitý aj dron hasičov vo Flachgau, člny vodných záchranárov a hasičov, ako aj vrtuľník pohotovostného lekára ÖAMTC. Nasadených bolo viac ako 100 záchranných zložiek z hasičského zboru, Červeného kríža, vodných záchranárov a polície.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie