fbpx

Tragédia na Kysuciach: Vlak usmrtil 29-ročného muža, ktorý zraneniam podľahol

Na fotografii miesto nehody vlaku, ilustračný obrázok. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Železničná doprava na Kysuciach bola dnes (1. augusta) poznačená tragickou udalosťou. Krátko pred 6. hodinou ráno zachytil osobný vlak Os 3963, ktorý jazdil medzi Kysuckým Novým Mestom a Krásnom nad Kysucou, osobu v koľajisku. Táto osoba sa zrážke s vlakom nevyhla a na mieste zomrela. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

 

Rušňovodič vlaku, ktorý smeroval na Žilinu, aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia nedokázal zrážke s osobou zabrániť. 29-ročný muž utrpel zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol,“ uvádza polícia.

 

 

Po príchode záchranných zložiek na miesto nehody bol rušňovodič podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorá nepotvrdila požitie alkoholu. U nebohého muža bola nariadená pitva.

 

Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Žilina začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ uzavrela polícia.

Podobná tragédia sa odohrala aj predošlú nedeľu 28. júla, keď osobný vlak zrazil 23-ročnú ženu. Táto žena stret s vlakom prežila, no bola prevezená do nemocnice s diagnózou polytrauma. Tento stav označuje súčasné poranenie viacerých telesných systémov, pričom aspoň jedno z poranení ohrozuje život zraneného.

 

Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Policajného zboru Žilina začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku udalosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodáva polícia k prípadu z dnešného rána.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie