fbpx

Čech čelí vyšetrovaniu v Rakúsku: Je podozrivý z vraždy Slováka vo Viedni

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay, TASR

Česká polícia (PČR) vo štvrtok odovzdala rakúskym kolegom podozrivého z vraždy mladého Slováka vo viedenskom hoteli. Tento krok nasleduje po tom, čo juhomoravská zásahová jednotka zadržala Čecha minulý týždeň. Rakúsky vyšetrovateľ sa teraz bude zaoberať jeho prípadom. PČR informovala o odovzdaní podozrivého prostredníctvom sociálnej siete X.

Podozrivého z vraždy vo Viedni sme dnes na spoločnom pracovisku českej a rakúskej polície Mikulov-Drasenhofen po nevyhnutných procesných úkonoch odovzdali našim kolegom. Muž sa bude zo svojho konania zodpovedať v Rakúsku,“ uviedli českí policajti na sociálnej sieti X.

Minulý týždeň v stredu našiel kolega zavraždeného Slováka v izbe štvorhviezdičkového hotela, keď ho išiel hľadať, pretože ráno neprišiel do práce. Privolaný lekár mohol len konštatovať smrť muža. Slovák pracoval na stavenisku pri železničnej stanici.

Na základe vyšetrovania polícia zistila, že dôvodne podozrivým z vraždy je 33-ročný český občan. Vďaka rýchlej spolupráci s českou políciou sa podarilo podozrivého zadržať len niekoľko hodín po objavení mŕtveho tela, a to neďaleko jeho bydliska na Morave.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie