fbpx

Šokujúce podvody: Seniorov v Bratislave pripravili o tisíce eur prostredníctvom dramatického príbehu

Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash

Podvodníci pripravili seniora a seniorku v bratislavskom druhom okrese o tisíce eur, pričom použili prepracovanú vymyslenú legendu. Tvrdili, že príbuzní seniorov spôsobili dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranilo dieťa, a že je potrebné zaplatiť kauciu, uvádza polícia na svojom facebooku

 

Pohodené v tráve

Podľa informácií Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bol v jednom prípade podvedený 90-ročný senior z Ružinova. V snahe zachrániť svoju dcéru a vnučku vložil svoje úspory vo výške 33-tisíc eur do obálok a nechal ich v tráve pri zadnom vchode bytového domu podľa pokynov podvodníkov.

 

 

Keď sa vrátil do bytu, bolo mu oznámené, že dieťa zranené pri nehode zomrelo a sú potrebné ďalšie peniaze. Senior vložil do obálky ďalších 10 000 € a následne ich položil na trávnik v blízkosti bytového domu,“ uviedla polícia.

Peniaze leteli z balkóna

Podvodníci oklamali aj 82-ročnú seniorku, ktorú telefonicky kontaktovala podvodníčka. Žena, zo strachu o svojho syna, vložila 8 300 eur do igelitového vrecka a vyhodila ich z balkóna. Oba prípady aktuálne vyšetruje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Bratislava II.

 

V tejto súvislosti Vás upozorňujeme, aby ste si vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie,“ apeluje polícia. Zároveň vyzvala ľudí, aby svojich starších príbuzných informovali o praktikách podvodníkov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie