fbpx

Končí ministerka Dolinková? Fico ju nepozval na dôležité rokovanie

Naľavo predseda vlády Robert Fico, napravo ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, Dano Veselský

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) čelí vážnym problémom, keďže premiér Robert Fico (Smer-SD) zvolal dôležité stretnutie k Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) bez jej prítomnosti. V zákulisí sa šíria reči o jej možnom odvolaní, čo môže naznačovať napäté vzťahy vo vnútri vlády. Píše o tom startitup.sk. 

Premiér Fico zvolal v stredu 31. júla stretnutie ohľadom VšZP, ktorá sa nachádza vo veľkej finančnej strate. Štátna poisťovňa, ktorej jediným akcionárom je ministerstvo zdravotníctva, je pod vedením ministerky Dolinkovej. Napriek tomu, že má na starosti tento rezort, nebola pozvaná na toto zásadné rokovanie.

Nedôvera voči Dolinkovej?

Podľa zdravotníckych expertov z opozičných strán Progresívne Slovensko a KDH, Oskara Dvořáka a Petra Stachuru, toto rozhodnutie môže byť znakom nedôvery zo strany premiéra Fica. Nie je to totiž prvýkrát, čo bola Dolinková vynechaná z dôležitých rozhodnutí týkajúcich sa zdravotníctva. Pred tromi mesiacmi prešla Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove spod pôsobnosti ministerstva zdravotníctva pod Ministerstvo obrany SR, čo naznačuje možné napätie medzi Dolinkovou a vedením vlády.

Minister obrany Robert Kaliňák však tvrdí, že s ministerkou Dolinkovou úzko spolupracujú a že má plnú moc rozhodovať o všetkom, čo sa týka zdravotníctva. Pri predstavovaní plánu novej nemocnice v Prešove pre Startitup uviedol, že ministerstvo zdravotníctva má na starosti zdravotnícke procesy, zatiaľ čo rezort obrany sprostredkováva stavbu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie