fbpx

Šokujúce zistenie v chorvátskej dovolenkovej destinácii: Úrady VARUJÚ pred kúpaním na populárnej pláži

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Sarah Labuda, Pixnio/Janice Haney Carr

Na obľúbenom ostrove úradníci varujú pred kúpaním v mori kvôli kontaminácii výkalmi. Voda v tejto oblasti obsahuje nebezpečné baktérie, ktoré môžu spôsobiť zdravotné problémy. Na pláži Lume v Smokvici bola 29. júla odobratá vzorka vody, ktorá vykazovala prekročené hodnoty baktérie Escherichia coli. Ústav verejného zdravia nepotvrdil, ako sa výkaly dostali do mora, no odporučil nevstupovať do vody, kým znečistenie nebude odstránené. Informuje Dnevnik.hr.

Krátkodobé znečistenie výkalmi bolo potvrdené počas šiesteho pravidelného testovania kvality vody, ktoré vykonáva Ústav verejného zdravia Dubrovačko-neretvanskej župy. „Bolo zistené, že výsledky analýzy vody na kúpanie na pláži Lume v Smokvici, ktoré boli odobraté 29. júla, prekračujú hraničné hodnoty pre mikrobiologický ukazovateľ Escherichia coli,“ uviedol Ústav.

Odbery vzoriek sa budú opakovať, kým znečistenie neprestane, pričom o situácii boli informované Inšpekcia ochrany životného prostredia a ďalšie príslušné inšpekcie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie