fbpx

„Kráľ Zemplína“ vyhlásil bankrot. Patrí pritom medzi najbohatších Slovákov

Ilustračná fotografia (Zdroj: Dnes24/ZVTV)

Mikuláš Vareha, známy ako ‚kráľ Zemplína,‘ je slovenský podnikateľ, ktorý sa preslávil svojimi kontroverznými aktivitami a následným odsúdením za daňové podvody. Súd v Košiciach vyhlásil konkurz na jeho majetok.

Mikuláš Vareha, známy ako „kráľ Zemplína“ sa aktuálne zbavuje svojich dlhov tým, že zbankrotoval. Vareha patrí medzi najbohatších ľudí na Slovensku a svoje bohatstvo rád vystavoval na obdiv. Bankrotom sa vyhne splácaniu dlhov, ale zároveň príde o všetok majetok pod svojím menom. Informujú o tom Aktuality.sk.

Mestský súd v Košiciach vyhlásil konkurz na jeho majetok, čím ho zbavil všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v konkurze. Sudca Tomáš Kališka vo svojom rozhodnutí uviedol, že po oddlžení nebude musieť Vareha splácať svoje dlhy, avšak príde o všetok svoj majetok, z ktorého budú podlžnosti čiastočne uhradené. Spoločnosť Bonato, ktorá pomáha s oddlžovaním, ozrejmila, že rozhodnutím súdu o oddlžení sa zastavia všetky súdne konania týkajúce sa dlhov dlžníka.

Vareha vlastnil rozsiahly majetok vrátane viacerých poľnohospodárskych družstiev, kde choval tisíce zvierat ako ovce a hovädzí dobytok. Mal tiež veľký ovocný sad o rozlohe 420 hektárov, ktorý bol najväčším sadom so závlahou v Európe. Jeho vinárske aktivity zahŕňali výrobu tokajského vína a plánoval vykopať najdlhšiu vínnu pivnicu na svete.

Okrem poľnohospodárstva a vinárstva Vareha podnikal aj s drevom, vyrábajúc rôzne drevené výrobky ako eurookná, dvere, stoly a stoličky. Jeho podnikateľské aktivity sa rozšírili aj na technické poľnohospodárstvo a stavebné projekty, často realizované načierno a v rozpore s predpismi.

Vareha si svoj majetok a úspech rád vystavoval. Používal súkromnú helikoptéru na prelety nad svojimi pozemkami a plánoval založiť veľkú ZOO. Bol tiež známy svojimi zbierkami luxusných áut a drahých predmetov. Bilboardy s jeho podobizňou sa dali nájsť v takmer každej obci na Zemplíne. Známy bol aj jeho vozový park pri čerpacej stanici s názvom Agent 007 v Slovenskom Novom Meste. Jeho súčasťou bola aj drahá limuzína značky Cadillac.

Vareha mal kontakty s významnými osobnosťami, vrátane bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča a jeho manželky. Spolupracoval s nadáciou prvej dámy, ktorej daroval ovocie na rozdávanie školákom. Bol tiež prezidentom Slovenskej asociácie boxerov amatérov a organizoval rôzne športové a spoločenské akcie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie