fbpx

FOTO: Pod Donovalmi vyhasol ľudský život. Čelnú zrážku neprežil 64-ročný vodič (aktualizované)

Snímky z dopravnej nehody dodávok v Donovaloch. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V stredu (31. júla) krátko pred 15-tou hodinou popoludní došlo na horskom priechode Donovaly k tragickej dopravnej nehode. Čelne sa tu zrazili dve dodávky. Vodič poštárskej dodávky, ktorý smeroval z Donovál na Banskú Bystricu, bol na mieste mŕtvy. O nehode informoval portál topky.sk na základe informácií od banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej.

V dodávke sa viezli robotníci

V jednej dodávke sa viezli traja robotníci, v druhej bol vodič sám. Ako informujú noviny.sk, priamo na ceste na horskom priechode popoludní pristál záchranársky vrtuľník, ktorý previezol jedného zo zranených robotníkov do nemocnice v Banskej Bystrici. Žiaľ vodič druhého auta zraneniam na mieste podľahol. Donovaly boli po čelnej zrážke úplne neprejazdné.

„Jednalo sa o nehodu dvoch áut, dodávky sa zrazili čelne,“ povedal z Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica Miroslav Slovák. Lekár z Košíc bol medzi prvými na mieste nehody. Zraneným pomáhal spolu s ďalšími dvomi banskobystrickými lekármi, ktorí cestovali na výlet na Donovaly.

„Už tu bola havárka, v jednom aute boli traja zranení, v druhom asi jeden,“ opísal lekár a svedok nehody. „Na mieste boli aj lekári v civile, ktorí poskytovali prvú pomoc,“ pokračoval Slovák.

Podľa policajnej hovorkyne, 64-ročný vodič poštárskeho auta z dosiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcou dodávkou. Utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.

Vodiča a dvoch spolujazdcov z druhej dodávky previezli so zraneniami do nemocnice. Alkohol u tohto vodiča nezistili. U nebohého bude nariadená pitva, pri ktorej sa bude zisťovať prípadné požitie alkoholu,“ dodala Faltániová. Doprava cez Donovaly by už v tomto úseku mala byť obnovená bez obmedzení.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie