fbpx

Google Mapy uľahčia život najmä vodičom. Toto je nová funkcia (+ návod ako ju zapnúť)

Ilustračná fotografia (Zdroj: Freepik/Pixabay)

Bez inteligentnej navigácie si svoj život nevieme predstaviť. Google Mapy patria medzi najpopulárnejšie aplikácie na navigáciu na celom svete. Okrem máp, ktoré kedysi ponúkali, sa ich funkčnosť rozšírila aj o presné polohy prevádzok, inštitúcií či pamiatok. Nová funkcia, ktorá nedávno pribudla tieto možnosti ešte rozšíri. Ale pozor, treba ju manuálne zapnúť.

Google Mapy neustále prechádzajú zmenami, informuje portál techbyte.sk. Firma do nich pridáva jedno vylepšenie za druhým, no to najnovšie skutočne stojí za to. Google začal mimoriadne praktickú funkciu testovať ešte v januári, teraz je už voľne dostupná všetkým ľuďom. Je pritom jedno či používame Android alebo iPhone.

Ide o funkciu zobrazenia budov v 3D rozlíšení počas navigovania, čo má potenciál výrazne zlepšiť orientáciu v okolí. Budovy v navigácii totiž presne kopírujú ich skutočné náprotivky.

Samozrejme, 3D budovy v Google Mapách, to nie nie nič nové. V navigácii však táto funkcionalita dlhú dobu chýbala. To sa teraz zmenilo. Funkcia určite pomôže vodičom lepšie sa orientovať v neznámych alebo väčších mestách, s ktorými nemajú časté skúsenosti. Pochopiteľne, funkcia je tiež dostupná pre cyklistov, kolobežkárov a turistov.

Funkciu si môžete zapnúť veľmi jednoducho, trvá to len pár sekúnd. Nižšie nájdete návod, ako na to.

Návod ako funkciu zapnúť

Otvorte aplikáciu Google Mapy, vpravo hore ťuknite na svoj profil. Ďalej ťuknite na „Nastavenia“, v sekcii Doprava ťuknite na „Navigácia“. Prejdite trochu nižšie a nájdite sekciu „Zobrazenie mapy“. Zapnite nastavenie „Zobrazovať 3D budovy“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie