fbpx

VIDEO: TOTO je útočník z Británie, známe sú aj mená obetí

Útočníka z anglického Southportu mala zachytiť kamera. Zdroj: X/Paul Brand, End Wokeness

O útoku v anglickom meste Southport, kde 17-ročný mladík nožom zaútočil na skupinu detí a následnom pietnom pochode, ktorý tiež zachvátil nepokoje, sme ťa už informovali na našom webe. Na povrch však teraz vyplávalo video, ktoré zachytáva útočníka krátko pred spáchaním brutálneho útoku. S informáciou prichádza portál topky.sk.

Británia sa spamätáva z brutálneho útoku, pri ktorom prišli o život tri deti a ďalších desať osôb utrpelo zranenia pri útoku 17-ročného mladíka, ktorý nožom zaútočil na skupinu detí pri oslave s tematikou Taylor Swift. Speváčka už na útok zareagovala aj na svojom Instagrame, kde vyjadrila úprimnú sústrasť a podporu pozostalým. Polícia z Merseyside teraz zverejnila video, ktoré útočníka zachytáva krátko pred spáchaním brutálnej vraždy, informuje britský denník Daily Mirror.

Útočník zaútočil na školu tanca a jogy v rámci komunitného centra Hart Space v Southporte v pondelok 29. júla o 11:47 miestneho času. Polícia útočníka neskôr zatkla a potvrdila, že má ísť o 17-ročného muža, pôvodom z Cardiffu vo Walese. Priemyselná kamera ho však zachytila krátko pred útokom, ako sa v zelenej mikine prechádza pred jedným z domov.

Okrem troch detských obetí, medzi ktoré patria Bebe Kingová (†6), Elsie Stancombová (†8) a Alice Dasilva Aguiarová (†9) si útok vyžiadal aj dve zranené učiteľky, ktoré sú v kritickom stave. Všetky zranené osoby boli prevezené do nemocnícv Southporte, Formby, univerzitnej nemocnice v Aintree a do detskej nemocnice Alder Hey. Redaktor z britskej ITV Paul Brand opísal zábery na sociálnom médiu X nasledovne: „Zábery sú urobené 20 minút predtým, ako došlo k zabitiu dvoch detí a zraneniu ďalších 11 ľudí. Susedia mi povedali, že videli muža z videa nastupovať do taxíku. Útok sa pritom odohral len 15 minút jazdy od tohto domu. Polícia mala prísť asi o dve hodiny neskôr, vnikla do domu, páchateľa a spacifikovala,“ uviedol v príspevku, spolu s videom.

Sústrasť obetiam útokov a pozostalým vyjadril aj britský premiér Kier Starmer, ktorý po policajnej tlačovej besede v pondelok 29. júla uviedol, že „celá krajina je týmto útokom hlboko šokovaná“.


Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie