fbpx

Bratia, to naozaj? Pozri, čo písali Česi pred dnešným zápasom na OH

Tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do semifinále na OH v Paríži. Zdroj: TASR/AP

Ako sme už dnes informovali, slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do semifinále olympijského turnaja, kde porazila českú tenistku Barboru Krejčíkovú 6:4 a 6:2. Naši západní susedia jej však veľké šance na výhru nedávali, o čom svedčí aj článok na českom portáli blesk.cz.

Schmiedlová sa zaradila medzi najúspešnejšie tenistky v dejinách samostatného Slovenska. Spolu s ňou do tejto zostavy patria aj Dominika Cibulková, ktorá na OH v Pekingu v roku 2008 postúpila do osemfinále a aj Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a OH v Atlante 1996. Ešte za éry ČSSR to bol Miloslav Mečíř, ktorý na OH 1988 v Soule získal zlatú medailu v dvojhre a bronzovú v štvorhre spolu s Milanom Šrejberom.

Čo však našim bratom Čechom nevyšlo, boli predikcie, ktoré priniesol český portál blesk.cz. Pred zápasom našej tenistke veľké nádeje nedávali a viac riešili to, s kým sa Krejčíková stretne v ďalšom kole: „Krejčíkovú vo štvrťfinále navyše čaká nevýrazná Slovenka Schmiedlová, ktorá nečakane vyradila finalistku French Open aj Wimbledonu Talianku Paoliniovú. V prípadnom semifinále sú tu potom opäť hrateľné Vekičová alebo Kosťuková,“  vyjadril sa na adresu tenistky denník. Treba však dodať, že česká tenistka Barbora Krejčíková je taktiež veľmi úspešnou tenistkou. Tento rok dokonca získala titul na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, píše čas.sk.

Kto sa však stretne v semifinále s našou tenistkou Schmiedlovou je zatiaľ otázne. Isté je len to, že to bude niektorá z dvojice Donna Velkičová z Chorvátska a Marta Kosťuková z Ukrajiny. Meno Schmiedlovej semifinálovej súperky sa dozvieme po dueli už v tento štvrtok.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie