fbpx

Ikonický Karel Gott sa v mladosti nemohol pýšiť slávou. KOMU najviac ležal v žalúdku?

Archívne foto. Zdroj: TASR/Magda Borodáčová ; Pavol Karell

Čoskoro uplynie päť rokov od momentu, kedy nás navždy opustil legendárny spevák Karel Gott. Tento rok by oslávil 85 rokov. Z jeho súkromia sa však na verejnosť dostávajú rôzne informácie z jeho súkromia.

Hudobná ikona Karel Gott by tento roku oslávil 85 rokov. Po jeho úmrtí však na povrch stále vyplávajú rôzne informácie z jeho súkromného života. Hoci medzi fanúšikmi bol obľúbený, nie všade ho zbožňovali, najmä v mladosti, píše Pluska.

Okrem spevu bol aj maliarom a príležitostným hercom. Minimálne miláčik národa, nielen toho českého. Tak sa dá charakterizovať legendárny Karel Gott, ktorý nás pred piatimi rokmi opustil. Odkedy odišiel do umeleckého neba a po čase vždy vychádzajú aj tajomstvá z jeho mladosti.

Počas svojej viac než šesťdesiatročnej kariéry získal 42 rovnomenných ocenení. K tomu netreba zabudnúť pripočítať vyše 30 zlatých platní, jednu diamantovú, viac než 120 televíznych ocenení, dve ceny Angel Awards a umiestňoval sa na popredných miestach v hudobných hitparádach a rebríčkoch predajnosti. Nielenže je v českej populárnej hudbe už desaťročia neprekonateľný, ale aj v histórii nemeckej hudby sa radí medzi piatich najpredávanejších umelcov.

Jeho mladosť však nebola ovenčená slávou a bohatstvom. Karel Gott navštevoval aj konzervatórium, kde ho príliš neobľubovali. Reč je o jeho spolužiakoch, ku ktorým patril aj operetný spevák Jaromír Janák. Priznal, že Karel dostal prezývku Divný. Bol totiž veľmi ctižiadostivý a samoľúby, čo sa jeho mladým spolužiakom evidentne nepáčilo.

Na konzervatóriu, ktoré dodnes sídli v pražskej ulici vedľa Rudolfina, ikonického speváka učil profesor Krenin, na ktorého často spomínal. Aj keď ho Gott popisoval ako milého človeka, nie raz mu praskli nervy a po Karlovi dokonca raz hodil knihu, ktorej listy neskôr musel zozbierať z celého javiska.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie