fbpx

VIDEO: Pieta za pobodané deti v Southporte prerástla v nepokoje, policajti sa dostali do potýčky

Tridsaťdeväť policajtov v britskom Southporte v utorok utrpelo zranenia pri stretoch so zrejme krajne pravicovými extrémistami. Stalo sa to pri mešite neďaleko miesta, kde v pondelok 17-ročný mladík zaútočil nožom na skupinu detí. Tri zomreli, ďalších desať osôb utrpelo zranenie. Foto: reprofoto, X/@JosemaVallejo, @ArnaultRaphael

Tridsaťdeväť policajtov v britskom Southporte v utorok utrpelo zranenia pri stretoch so zrejme krajne pravicovými extrémistami. Stalo sa to pri mešite neďaleko miesta, kde v pondelok 17-ročný mladík zaútočil nožom na skupinu detí. Tri zomreli, ďalších desať osôb utrpelo zranenie.

Britská BBC na svojich internetových stránkach informuje, že osem policajtov má vážne zranenia, ako sú zlomeniny, tržné rany a otras mozgu. Ďalší strážcovia zákona utrpeli rany na hlave a v tvári. Jeden z nich upadol do bezvedomia. Poranenia majú aj tri policajné psy, dva zasiahla niektoré z tehál, ktoré výtržníci hádzali po policajtoch.

„Celkom sme ošetrili 39 pacientov, vo všetkých prípadoch policajtov. Do nemocnice sme ich previezli 27, zvyšných 12 bolo ošetrených na mieste a prepustených,“ uviedla ráno vo vyhlásení záchranná služba severozápadného Anglicka NWAS. Malá časť jej tímu zostáva na mieste, aby bola naďalej k dispozícii policajtom.

Násilnosti vypukli v okolí mešity krátko po spomienkovej akcii za obete pondelkového útoku nožom, dopĺňa web iDnes.cz. Pravdepodobne stúpenci krajne pravicovej a islamofóbnej Anglickej obrannej ligy (EDL) hádzali tehly na mešitu, zapaľovali autá a kontajnery na odpad a zničili obchod, uviedla polícia.

„Ľudia zo Southportu sa proti tomu postavia,“ povedal v stredu ráno BBC miestny poslanec Patrick Hurley. Nepokoje má podľa neho na svedomí skupina cudzích násilníkov, ktorá prišla na miesto piety a konala „úplne bezohľadne voči rodinám mŕtvych a zranených detí a úplne bezohľadne voči mestu“.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie