fbpx

Toto sú TOP influenceri roka 2024. Ktorých Slovákov najviac obľubujeme?

Horný rad: Profesionálna lyžiarka Petra Vlhová, Bloger Milan Bardún/ Milan Bez Mapy. Spodný rad: teoretický fyzik Samuel Kováčik/Vedátor a herečka Zuzana Vačková. Zdroj: Instagram

Slovenských influencerov zoradil Magazín Forbes do rebríčka podľa niekoľkých kritérií. Objavujú sa známe mená z televíznych obrazoviek, aj vedátori či športovci.

Magazín Forbes v spolupráci s agentúrou GroupM pripravil v poradí šiesty rebríček Top influenceri 2024. Poradie influencerov bolo zostavené podľa výsledkov dopytu respondentov, ktorí reprezentujú slovenskú online populáciu.

Tohtoročný rebríček sa však odlišuje od predchádzajúcich ročníkov. Rozhodujúcim faktorom bola spoľahlivosť, nie počet sledovateľov. Aj podľa tohto kritéria sa Slováci rozhodujú pri otázke, na odporúčania ktorého influencera dajú a, naopak, koho sledovať nebudú..

„Do merania zahŕňame viacero atribútov. Kým doteraz bola rozhodujúcim atribútom dôveryhodnosť, počas roka sme sa zamerali aj na zohľadnenie spoľahlivosti. Kritériá dôveryhodnosti sú totiž zahrnuté aj v iných atribútoch. To je podľa mňa to kľúčové, čo odlišuje tento rebríček od predchádzajúcich,“ vysvetľuje Barbora Gabrižová, Head of Data & Analytics zo spoločnosti GroupM, ktorá sa na zostavovaní rebríčka podieľala.

Atribút spoľahlivosti predstavuje dôležitý prvok aj pri komerčných spoluprácach s influncermi. „Atribút spoľahlivosti je dôležitý a relevantný aj pre klientov, lebo ukazuje, či ľudia veria, že sa influencer prezentuje pravdivo, a to rovnako platí aj pre jeho odporúčania,“ dopĺňa Gabrižová.

Na zlatej priečke sa v roku 2024 umiestnil Samuel Kováčik, ktorý je na sociálnych sieťach známy pod menom Vedátor. „Je viac ako dobrou správou, že aj v aktuálnej spoločenskej situácii je ako najspoľahlivejší influencer vnímaný práve vedec Samuel Kováčik, ktorý na sociálnych sieťach popularizuje vedu a vyvracia hoaxy, “ dopĺňa Martina Havranová, editorka Forbes Slovensko.

Okrem Kováčika sa na popredných miestach so vzdelávacím obsahom dostali aj Denis Kováč s Mozgovou atletikou (4. miesto), Sandra Sviteková s kanálom Dejepis inak (6. miesto) a aktivistka Natália Pažická (13. miesto).

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie