fbpx

NOČNÁ MORA po uštipnutí KOMÁROM: Prišla o VLASY aj NECHTY

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Azzedine Rouichi, Nathan Cima

Tridsaťsedemročná Britka Amy Wellsová zažila nočnú moru po tom, čo ju na dovolenke v Karibiku uštipol tigrí komár. Tento druh komára, známy ako Aedes albopictus, prenáša mnohé tropické choroby. Amy sa po uštipnutí objavila po celom tele vyrážka, na ktorú jej lekár predpísal antibiotiká. Situácia sa však dramaticky zhoršila a dnes má na tele početné jazvy. Píše o tom idnes.cz.

Po aplikácii antibiotík sa stav Amy rapídne zhoršil. Lieky totiž reagovali s iným medikamentom, ktorý užívala na dlhodobejšiu liečbu. „Bolo to ako peklo na zemi,“ popísala Amy svoje utrpenie. Po celom tele sa jej začali objavovať pľuzgiere, ktoré pripomínali ťažké popáleniny. Jej koža sa začala odlupovať, vlasy a nechty jej začali vypadávať. Amy sa nemohla vrátiť do práce a potrebovala desať týždňov na rekonvalescenciu.

Boj s následkami

Amy opisuje svoj stav ako extrémne bolestivý. „Pľuzgiere mi pokrývali celé telo – dokonca aj oči a pery,“ uviedla pre britský tlač. Bola v Dominikánskej republike so svojím snúbencom, kde oslavovali svoje zasnúbenie počas jej narodenín. O niekoľko dní po príchode sa jej na tele objavili prvé vyrážky.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie