fbpx

V Košiciach úradoval podvodník na seniorke. Pripravil ju o 30-tisíc eur

Ilustračná fotografia Zdroj: Freepik

V Košiciach vyčíňal podvodník, ktorý sa vydával za policajta. Od dôchodkyne vylákal 30-tisíc eur pod zámienkou, že jej dcéra nebude stíhaná za dopravnú nehodu. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po páchateľovi pátra, informuje o tom na sociálnej sieti.

76 ročnú ženu z okresu Košice-okolie telefonicky kontaktoval na pevnú linku neznámy muž, pričom sa predstavil ako príslušník Policajného zboru. Seniorke oznámil, že jej dcéra mala dopravnú nehodu, pri ktorej mala zraziť päťročné dieťa, ktoré je v kritickom stave v nemocnici a vypýtal si od dôchodkyne číslo mobilu, na ktorý jej vzápätí zatelefonoval.

„Uviedol jej, že pokiaľ uhradí sumu vo výške 30.000 eur, tak nebude jej dcéra stíhaná za dopravnú nehodu. Dôchodkyňa na to zareagovala, že takú hotovosť doma nemá. Opýtal sa jej, koľko peňazí má doma a či sa vie dostaviť do Košíc. Potom dôchodkyňu inštruoval,“ spresnila polícia. Seniorka podľa pokynov podvodníka peniaze vhodila do odpadkového koša pri areáli nemocnice.

„Potom jej páchateľ uviedol, aby sa vrátila späť do svojho auta a následne sa stretnú pred jedným z košických hotelov. Po celý čas bol v telefonickom kontakte s dôchodkyňou, ktorú upozornil, aby nezložila telefón,“ dodala polícia s tým, že po tom, ako dôchodkyňa prišla na dohodnuté miesto, páchateľ hovor ukončil a viac sa neozval.

Túto nekalú praktiku podvodníka oznámila polícii dcéra poškodenej ženy, s ktorou sa seniorka neskôr skontaktovala, a ktorá jej potvrdila, že ide o podvod.

Na záver polícia upozorňuje občanov, najmä seniorov, aby boli pri komunikácii s cudzími osobami opatrní, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré by ich mohli telefonicky alebo osobne kontaktovať a žiadať o peniaze a cennosti, či ponúkať pomoc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie