fbpx

FOTO: V Nitre stále horí SKLÁDKA. Na mieste zasahujú hasiči, požiar spôsobil škody za 8-tisíc eur (aktualizované)

Na snímke hasiči bojujú s požiarom v Dolných Krškanoch. Zdroj: FACEBOOK/Hasičský a záchranný zbor Nitra

V Dolných Krškanoch sa včera popoludní vznietila časť kompostárne, v ktorej začal horieť bioodpad. Hasiči aktuálne stále bojujú s požiarom, plamene sa im doteraz nepodarilo uhasiť. Oheň zrejme niekto založil úmyselne. Škodu vyčíslili na 8000 eur.

Aktualizácia 30.7. o 10:30: Požiar trvá už niečo cez 15 hodín a v dôsledku hasenia vzniká hustý dym, informuje o tom Hasičský a záchranný zbor Nitra na sociálnej sieti.

„Prosíme obyvateľov, ktorí bývajú v blízkosti požiaru a v okolitých obciach aby mali pozatvárané a utesnené okná a vetrali čo najmenej,“ dodali hasiči.

Škoda, ktorú spôsobil požiar v mestskej kompostárni v Nitre – Dolných Krškanoch, je približne 8000 eur. Uviedol to hovorca mesta Tomáš Holúbek, píše TASR.

Ako informoval, podľa kamerových záznamov vypukol požiar v pondelok 29. júla o 18.23 h. „Predpokladá sa, že požiar nezaložil nikto úmyselne. Vyšetrovatelia hovoria o tom, že niekto mohol vo vyzbieranom bioodpade nechať fľašu alebo kus skla, z ktorého sa biomasa vznietila. Vzhľadom na veľké sucho a horúčavy sa požiar začal rýchlo šíriť,“ vysvetlil Holúbek.

Oheň likvidovali celú noc desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov. „Dostali ho pomerne rýchlo pod kontrolu, stále však ešte nie je úplne uhasený. Tlejúcu hmotu postupne premiestňujú a stále ju zalievajú. Na veľkoobjemovom kontajneri vznikla škoda 3000 eur a ďalších 5000 eur na plote,“ doplnil Holúbek.

Nitrianske komunálne služby, ktoré kompostáreň spravujú, už oznámili občanom a firmám, že je z technických príčin do odvolania uzavretá. „O podmienkach odberu bioodpadu a opätovnom otvorení kompostárne budú NKS informovať,“ dodal mestský úrad.

Aktualizácia 30.7. o 8:40: “Ešte sa nepodarilo uhasiť požiar.  Aktuálne už vyše 13 hodín hasia bio odpad v Dolných Krškanoch,” uviedla pre iStream.sk hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Nitre.

Letecká snímka z požiaru v Dolných Krškanoch. Zdroj: HAZZ Nitra
Snímka z požiaru v Dolných Krškanoch. Hasiči aktuálne stále bojujú s požiarom. Zdroj: HAZZ Nitra

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie