fbpx

Daj zbohom rannej OPICI. TOTO ti pomôže cítiť sa ráno fresh

Ilustračné foto. Zdroj: Reprofoto/Drmax.sk, Pixabay.com

Búšenie hlavy, celková letargia a nevoľnosť – mohli by všetky najhoršie časti opice skutočne zmiznúť len vďaka dvom tabletkám? Zdá sa, že áno. Myrkl je tabletka, ktorú užiješ pred pitím a ktorá údajne rozkladá alkohol v tvojom systéme. Je uvádzaná na trhu ako potravinový doplnok, je 100 % prírodná a vegánska a bez problémov sa ku nej dostaneš aj u nás, informuje huffingtonpost.co.uk.

Bude vás zaujímať

Ako to funguje?

Dve tablety ti stačí užiť aj dve hodiny pred pitím, maximálne však 12-hodín pred. Podľa spoločnosti, ktorá stojí za týmto vynálezom, baktérie Myrkl spolu s aminokyselinou L-cysteínom a vitamínom B12 začnú pôsobiť v črevách ešte pred požitím alkoholu.

Keď si dáš drink, alkohol sa rozloží na vodu a CO2. Pečeň vytvorí len veľmi malé množstvo kyseliny octovej, ktorá spôsobuje nepríjemné pocity po noci plnej alkoholu. Navrhol ho vedec Johan de Faire v roku 1990 a údajne bol „zdokonalený počas 30 rokov výskumu a dizajnu“. Nezávislé klinické skúšky údajne dokazujú, aký je produkt „silný“.

Výrobcovia tvrdia, že až 70 % alkoholu sa rozloží už po jednej hodine. Tiež údajne pomáha zvyšovať imunitu a hladinu energie vďaka doplnku vitamínu B12.

Bude vás zaujímať

Avšak, nejde o výhovorku na nadmerné pitie…

Håkan Magnusson, generálny riaditeľ spoločnosti Myrkl, poznamenal, že tento produkt „v žiadnom prípade nie je navrhnutý ako ospravedlnenie na pitie nad rámec odporúčaní“.

Zdravotná služba momentálne odporúča mužom a ženám, aby pravidelne nepili viac ako 14 jednotiek alkoholu týždenne (čo zodpovedá šiestim pollitrom piva so strednou silou alebo desiatim malým pohárikom vína s nižšou silou).

Odporúča sa rozložiť pitie na tri alebo viac dní, ak piješ až 14 jednotiek alkoholu týždenne.

Ako uviedol Magnusson: „Mierne spoločenské pitie je veľkou súčasťou kultúry, pričom väčšina každý týždeň vyráža von, aby si spolu užili pár drinkov. Účelom Myrklu je teda pomôcť týmto pravidelným miernym pijanom cítiť sa na druhý deň čo najlepšie, či už ide o zaneprázdnených pracujúcich profesionálov, mladých rodičov alebo seniorov, ktorí si chcú udržať aktívny spoločenský život.“

Bude vás zaujímať

Na webovej stránke sa tiež uvádza: „Myrkl nesmie byť nikdy výhovorkou na pitie väčšieho množstva alkoholu a mali by ste vždy obmedziť konzumáciu alkoholu v rámci vládnych odporúčaní.“

Ako sa k nemu dostať

Objednať si ho môžeš priamo z webovej stránky Myrkl, alebo v akejkoľvek inej internetovej lekárni. Cena sa bežne pohybuje okolo  33 eur za 30 tabliet, alebo do 3 eur za dve tablety.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie