fbpx

POZOR na prácu v zahraničí: Polícia VARUJE pred OBCHODOVANÍM S ĽUĎMI

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Hermes Rivera, engin akyurt

Polícia upozorňuje, že pri vycestovaní za prácou do cudzej krajiny je dôležité neodovzdávať svoje cestovné doklady. Pri spisovaní údajov z občianskeho preukazu alebo pasu je nutné byť prítomný a po dokončení si doklady ihneď vziať späť. Je tiež rozumné mať fotokópiu dokladu uloženú v mobilnom telefóne a zaslať ju dôveryhodnej osobe. Informuje agentúra TASR.

Odporúča sa mať vždy pri sebe kontaktné údaje osôb, ktorým dôverujete a ktoré vám môžu pomôcť v prípade núdze. Je dôležité informovať blízke osoby o vašom vycestovaní, posielať im pravidelné informácie o vašom pobyte a byť s nimi v pravidelnom kontakte.

Bezpečnostné opatrenia

Pred nasadnutím do motorového vozidla na letisku je dôležité odfotiť tabuľku s evidenčným číslom vozidla a zaslať ju blízkym. Podobne postupujte aj pri ubytovaní – zašlite fotografiu miesta, kde budete bývať a zdržiavať sa.

V prípade nebezpečia

Ak sa ocitnete v situácii, ktorá vás znepokojuje, ihneď opustite ubytovanie a požiadajte o pomoc zastupiteľský úrad. Ak máte obavy o svoj život a zdravie, presuňte sa do objektov označených krížom, ako sú kostoly, nemocnice alebo lekárne, a odtiaľ žiadajte ďalšiu pomoc.

Linka pomoci

Polícia tiež poukázala na existenciu bezplatnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi na čísle 0800 800 818, kde môžete získať potrebnú pomoc a podporu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie