fbpx

Dnes pokračuje ochladenie. Nasledujúce dni očakávaj opäť horúčavy

Ilustračné foto. Na snímke teplomer a ľudia prechádzajú cez rozprašovač vody počas horúceho letného dňa. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc, Pavol Zachar

Tento týždeň sa začne príjemným letným, no nie príliš horúcim počasím. Dnes bude prevažne jasno a slnečno a teploty sa nad hranicu +30 °C  nevyšplhajú. Najbližšie dni ale očakávaj opäť horúčavy.

Počasie u nás ovplyvňuje výbežok tlakovej výše. Počas nedele prešiel naším územím studený front, za ktorým sa včera popoludní ochladilo. V tomto chladnejšom móde pokračujeme aj dnes. V pondelok sa teda neznesiteľných horúčav báť nemusíme a máme tak pred sebou príjemný deň, ktorý nám nepokazia ani zrážky či búrky, informuje imeteo.sk.

Dnešný deň tak bude prevažne slnečný a počítaj s teplotami od 24 až 29 stupňov Celzia. Na západe bude malá oblačnosť, kde najnižšie ranné teploty dosiahnu 16 až 13 a najvyššie denné teploty 26 až 29 stupňov Celzia.

Na strednom území sa vyskytne malá oblačnosť, kde vystúpia najnižšie ranné teploty na  15 až 10 a najvyššie denné teploty 24 až 28 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku bude taktiež malá oblačnosť, kde najnižšie ranné teploty budú mať 15 až 11 a najvyššie denné teploty 24 až 28 stupňov Celzia.

Na horách vo výške 1000 metrov bude tiež malá oblačnosť, kde najnižšia ranná teplota dosiahne 11 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 22 stupňov Celzia. Vo výške 1500 metrov rátaj tiež s malou oblačnosťou, najnižšia ranná teplota tam bude 11 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 15 stupňov Celzia. Vo výške 2000 metrov sa vyskytne taktiež malá oblačnosť, a najnižšia ranná teplota vystúpi na  8 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 11 stupňov Celzia.

Teploty budú opäť stúpať

Za studeným frontom k nám bude v chladnejšom a suchšom vzduchu zasahovať od severozápadu tlaková výš. Tá sa však v ďalších dňoch postará a postupný nárast teplôt.

Teploty budú v nasledujúcich dňoch znova presahovať tropickú hranicu a prílev horúceho vzduch by mal na našom území vrcholiť počas štvrtkového dňa. Teploty tak budú stúpať až k +35 °C a nás čaká ďalšia vlna horúčav.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie