fbpx

Vo Vysokých Tatrách sa zranila turistka. Po páde z Tatranskej magistrály utrpela úraz hlavy

Na snímke turistka so záchranármi. Zdroj: HSZ

Vo Vysokých Tatrách zasahovali horskí záchranári turistke, ktorá utrpela úraz hlavy po hroznom páde. Nešťastnou náhodou pri schádzaní sa pošmykla a spadla pod turistický chodník do neprístupného terénu. Na pomoc priletel aj vrtuľník, ktorý ju transportoval do nemocnice.

V nedeľu predpoludním 51-ročnej českej turistke, ktorá utrpela úraz hlavy. Ako informuje Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke, pri schádzaní po magistrále medzi Skalnatým plesom a Zamkovského chatou sa pošmykla a spadla pod turistický chodník do neprístupného terénu.

„Turistka bola za pomoci horských záchranárov lanovou technikou vytiahnutá na chodník a transportovaná na miesto dostupné pre leteckú techniku,“ uviedli záchranári. Po ošetrení lekárom Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby bola letecky transportovaná na ďalšie ošetrenie do Popradu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie