fbpx

Ak plánuješ cestovať na TENTO ostrov, spozorni: Zavádzajú tam nový poplatok

Ostrov Zanzibar zavádza nový poplatok pre návštevníkov. Zdroj: Unsplash

Ak patríš k tým Slovákom, ktorí si môžu dovoliť exotickejšiu dovolenku, mal by si zbystriť pozornosť. Od 1. septembra totiž ostrov Zanzibar zavedie nový poplatok za poistenie vo výške 44 dolárov, čo je asi 40 eur pre jedného návštevníka, píšu topky.sk

Poplatok bude pokrývať široké spektrum služieb a bude v platnosti po dobu 92 dní. Zahŕňa zdravotné poistenie, stratu batožiny, nehody, núdzovú evakuáciu, stratu pasu či repatriáciu v prípade úmrtia. upozorňuje portál The Citizen. Poistenie bude poskytovať iba jediná poisťovňa a to konkrétne Zanzibar Insurance Corporation. Poplatok sa bude týkať každého návštevníka, bez ohľadu na to, či už uzatvoril vlastné cestovné poistenie alebo nie.

„Individuálni návštevníci budú mať nárok na poistenie, ktoré zahŕňa núdzovú evakuáciu, stratu batožiny, stratu pasu a iné výhody. Poistenie bude poskytovať Zanzibar Insurance Corporation,“ uviedla zanzibarská ministerka financií Saada Mkuya Salum. Cieľom zavedenia tohto poplatku je podľa nej zlepšiť služby pre turistov a zvýšiť ich bezpečnosť.

Ostrov Zanzibar leží v západnom Indickom oceáne pri pobreží Afriky. Tento ostrov je autonómnym správnym územím patriacim pod Tanzániu, pričom najväčšie príjmy tohto ostrova pochádzajú práve z turizmu. Ročne tento ostrov navštívi približne 600-tisíc turistov z celého sveta.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie