fbpx

Najmenej 19 ľudí prišlo o život pri nehode plavidla na severe Etiópie

Pri nedávnom zosuve pôdy na juhu Etiópie prišlo o život viac ako 200 ľudí. Zdroj: The New York Times; Global Centre for the Responsibility to Protect

Najmenej 19 osôb prišlo o život v sobotu pri potopení lode na rieke v regióne Amhara na severe Etiópie. TASR informuje podľa nedeľňajšej správy agentúry AFP.

„Sedem ľudí vrátane jedného dieťaťa bolo zachránených za náročných podmienok,“ uviedla organizácia Amhara Media Corporation (AMC) s odvolaním sa na miestne úrady. Loď prepravovala pasažierov po rieke Tekeze, ktorá tečie pozdĺž hraníc Etiópie s Eritreou a následne prechádza do Sudánu na mieste, kde sa stretávajú hranice týchto troch krajín. Na palube bolo v čase nehody údajne 26 osôb. Zatiaľ sa našli len dve telá, píše AMC. Zachránené osoby boli prevezené do nemocníc.

Úrady prísne obmedzujú prístup médií do oblastí na severe Etiópie a informácie sú odtiaľ často sprostredkované až s niekoľkohodinovým oneskorením, píše portál Barron’s. Región Amhara, ktorý je druhým najľudnatejším v Etiópii, sa mesiace zmieta v nepokojoch, v ktorých proti sebe bojuje etiópska armáda a etnická amharská milícia známa pod názvom Fano. Nepokoje zmietajú aj susediaciu oblasť Tigraj, v ktorých vládne jednotky bojujú s miestnymi povstaleckými skupinami.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie