fbpx

SHMÚ: S vysokými teplotami treba počítať aj v nedeľu, hrozí aj silnejší vietor

Ilustračné foto. Na snímke teplomer a ľudia prechádzajú cez rozprašovač vody počas horúceho letného dňa. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc, Pavol Zachar

Na viacerých miestach Slovenska treba s vysokými teplotami počítať aj počas nedele (28. 7.), píše TASR. Vyskytnúť sa môže aj silnejší vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí pre takmer celý Košický a Nitriansky kraj a vo viacerých okresoch Banskobystrického kraja. Taktiež pre okresy Dunajská Streda, Galanta, Vranov nad Topľou a Humenné. Teploty tam miestami môžu dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia.

Výstrahy na nedeľu. Zdroj: Reprofoto/Shmu.sk

Prvý stupeň výstrahy vydali meteorológovia vo väčšine okresov Bratislavského kraja. Rovnako pre viaceré okresy Prešovského kraja. Takisto v okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec, Topoľčany, Partizánske, Banská Štiavnica, Detva, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Spišská Nová Ves a Gelnica.

SHMÚ zároveň upozornil na nedeľňajší vietor v celom Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Taktiež vo viacerých okresoch Trenčianskeho a Banskobystrického kraja a v okresoch Humenné, Poprad, Prešov i Vranov nad Topľou. Vydal preto výstrahu prvého stupňa pred vetrom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie