Športovci vyvracajú mýtus o „anti-sex“ posteliach na olympiáde: Udržia dvoch ľudí?

Zdroj: Reprofoto Instagram/@tomdaley

Organizátori letných olympijských hier v Paríži sa rozhodli vybaviť ubytovne športovcov recyklovateľnými posteľami z kartónu. Tieto postele sú lacné na výrobu a po skončení hier sa dajú ľahko recyklovať. Niektorí však predpokladali, že kartónové postele sú navrhnuté tak, aby zabránili športovcom v sexuálnych aktivitách počas olympiády, pretože neudržia viac ako jednu osobu. Britský skokan do vody Tom Daley však tieto špekulácie vyvrátil na svojom Instagrame, kde ukázal, že postele sú dostatočne pevné aj pri väčšom zaťažení. Referuje idnes.cz.

Britský olympionik Tom Daley vo svojom videu na Instagrame ukázal, že kartónové postele sú dostatočne pevné. „Toto je lepenka,“ povedal, pričom ukazoval čelo postele. „Ako vidíte, je to vlastne krabica, ale tie postele sú naozaj robustné a ani pri prudkých pohyboch sa neprelomia,“ vysvetlil Daley a predviedol to skákaním na posteli.

Testy v Tokiu a Paríži

Podobné postele boli použité aj na olympijských hrách v Tokiu v roku 2020. Irský gymnasta Rhys McClenaghan vtedy natočil video, kde skáče na posteli, aby ukázal jej stabilitu. „Postele prešli testom. Že sú anti-sex je výmysel! Falošné správy,“ povedal McClenaghan so smiechom.

Ekologický prístup

Organizátori hier v Paríži zdôraznili, že postele z kartónu sú ekologickým riešením a sú dostatočne robustné. Dodali, že pre športovcov pripravili 300 tisíc kondómov. Rámy postelí sú vyrobené z recyklovateľnej lepenky a matrace z polyethylenu. Výrobca tvrdí, že postele s dĺžkou 210 centimetrov unesú až 200 kilogramov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Daley (@tomdaley)

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie