FOTO: V Bratislave poškodil bytovku spadnutý strom. Zničil fasádu aj balkón

Na snímke padnutý strom. Zdroj: FACEBOOK/Igor Polakovič - lepší starosta Lamača

V Bratislave spadol mohutný strom, ktorý poškodil fasádu a balkón bytovky. Priestor je ohraničený páskou. Informuje o tom starosta Lamača Igor Polakovič na sociálnej sieti.

Spadnutý strom v stredu ráno poškodil fasádu a balkón bytovky na ulici Na barine v bratislavskom Lamači. Na mieste bola polícia aj hasiči, priestor je ohraničený páskou. O povolenie na výrub stromov čakajú niekoľko mesiacov.

Dlhé čakanie o povolenie na výrub

„Strom sa nachádza na súkromnom pozemku, pričom patrí medzi skupinu topoľov, pri ktorých už niekoľko mesiacov žiadame Okresný úrad o povolenie na výrub,“ uviedol. Aktuálne podľa starostu riešia spolu s odbornou firmou, ako aj so správcom bytovky ďalší postup.

Ako doplnil na sociálnej sieti, obyvateľom nehrozí bezprostredné riziko. Žiada však, aby nevstupovali do vymedzeného priestoru. „Polícia na mieste asistovala príslušníkom Hasičského a záchranného zboru pri zabezpečení miesta,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Zástupca starostu Matúš Harmaňoš pre TASR potvrdil, že v stredu popoludní budú s pomocou žeriavu spadnutý strom odstraňovať. „Momentálne riešime postup a technickú súčinnosť so správcom bytovky,“ dodal.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie