Vo vodnej nádrži Bukovec sa utopil muž. Stratil sa pod hladinou a viac sa nevynoril

Na snímke záchranári prehľadávajú priehradu. Zdroj: REPROFOTO TV Markíza

V pondelok večer sa mal utopiť muž na vodnej nádrži Bukovec (okres Košice – okolie). Stratil sa pod hladinou a viac sa nevynoril. Pátrajú po ňom hasiči aj záchranári.

Hasiči prehľadávali okolie miesta, kde mal muž skočiť do vody. Pomôcť im museli aj potápači. „Prehľadávame brehy vodnej nádrže Bukovec pomocou člna, osobu sa nám zatiaľ nepodarilo nájsť,“ uviedol veliteľ zásahu HaZZ Košice-Šaca Martin Varga pre portál noviny.sk, ktorý o nešťastí informoval.

V pátraní pokračujú aj dnes s posilami z Humenného. „Na pomoc nám bude treba zavolať potápačov zo záchrannej brigády v Humennom,“ doplnil Varga. Môžu tak prehľadať aj vzdialenejšie časti brehu, kde mohli muža vtiahnuť spodné prúdy.

Na nuda pláži mal skočiť do vody 

Muž mal skočiť do vody v časti, ktorá je Košičanom známa ako nuda pláž. Následne po skoku sa začal topiť a svedkovia okamžite volali políciu a hasičov. Keďže sa to stalo večer, pátranie museli prerušiť a s hľadaním pokračujú opäť dnes.

Polícia potvrdila, že na tiesňovej linke 158 dostala oznámenie o topiacom sa mužovi. „Na miesto boli ihneď vyslaní príslušníci Policajného zboru, ktorí v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ prehľadávali vodnú plochu nádrže. V pátracej akcii pokračujú záchranné zložky aj dnes. Aj napriek enormnej snahe všetkých zúčastnených sa nezvestného muža doposiaľ nájsť nepodarilo,“ objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie