Trumpov atentátnik mal v hľadáčiku aj princeznú Kate. Ponechal si niekoľko jej fotografií

Donald Trump (vľavo) a Kate, princezná z Walesu (vpravo). Zdroj: TASR/AP Photo/Mosa'ab Elshamy, Paul Sancya

Strelec, ktorý sa pokúsil zabiť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, prejavil mimoriadny záujem o britskú princeznú Kate. Informoval o tom britský portál Daily Mail s odvolaním sa na svoje zdroje oboznámené s vyšetrovaním. Informuje Daily Mail.

Okrem nej vrah hľadal aj informácie o súčasnej hlave štátu Spojených štátov Joeovi Bidenovi a riaditeľovi Úradu pre vyšetrovanie (FBI) Christopherovi Wrayovi. Americkí detektívi to mali zistiť počas prehliadky domu a elektronických zariadení vraha.

Podľa denníka Daily Mail analýza dvoch telefónov a notebooku strelca ukázala, že pred spáchaním zločinu sťahoval fotografie budúcej britskej kráľovnej. O rovnakých informáciách informovala aj americká nezisková mediálna organizácia National Public Radio. Vyšetrovatelia údajne spomenuli meno princeznej z Walesu počas brífingu s americkými zákonodarcami.

Kate bola jedinou neamerickou osobou v nedávnej histórii pátrania strelca. Okrem nej vrah hľadal informácie o Joeovi Bidenovi, riaditeľovi FBI Christopherovi Wrayovi a generálnom prokurátorovi Merrickovi Garlandovi.

Pozrel sa tiež na podrobnosti o zhromaždení Trumpovej kampane v Pensylvánii, kde nakoniec uskutočnil svoj útok, a demokratickom zjazde, na ktorom strana oficiálne rozhodne o svojom kandidátovi na prezidenta Spojených štátov.

FBI aj Kensingtonský palác to odmietli komentovať

Britská kráľovská rodina sa dlhodobo vyhýba komentovaniu záležitostí týkajúcich sa bezpečnosti. Nie je jasné, prečo sa strelec zaujímal o Kate. Zdroje denníka Daily Mail však tvrdia, že prejavil veľký záujem o celebrity.

Kate obmedzila svoje verejné vystúpenia od konca minulého roka kvôli zdravotným komplikáciám. V marci oznámila vo videu na sociálnych sieťach, že jej diagnostikovali rakovinu a podstupuje liečbu. Manželka následníka trónu, princa Williama, sa naposledy objavila na verejnosti 14. júla, keď sa zúčastnila finále tenisového turnaja Wimbledon so svojou dcérou Charlotte.

Trump prežil pokus o atentát na predvolebnom zhromaždení v Pensylvánii. Počas streľby prišiel iba o špičku pravého ucha. Pri útoku však prišiel o život jeden z jeho priaznivcov. Útočníka zastrelila polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie