U susedov našli jedovaté pavúky. Vo vojenskom transporte boli ČIERNE VDOVY

Ilustračné foto. Zdroj. Unsplash

V prístave v poľskom Gdansku boli na jednej z lodí, ktoré priplávali zo Spojených štátov amerických, nájdené jedovaté pavúky. S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o čierne vdovy.

Pavúky sa objavili v jednom z vojenských transportov v polovici júla, informuje portál tn.nova.cz. „Na lodi sme našli exotické pavúky,“ potvrdil pre Radio ZET hovorca hygienickej a epidemiologickej stanice v Gdansku Zbigniew Zawadzki.

Na žiadosť pohraničného inšpektora vykonala odborná firma na lodi dezinsekciu. „Proces pokryl celú loď, rovnako ako nábrežie a okolité oblasti. Potom sme všetko starostlivo skontrolovali, pričom ďalšie pavúky sme už nenašli,“ citoval potom Zawadzkého portál Gazeta.

Radio ZET uvádza, že nešlo o prvý prípad, kedy sa čierne vdovy v gdaňskom prístave objavili. K podobnému incidentu došlo už pred 12 rokmi, keď colníci našli pavúky pri kontrole kontajnera s autami. Loď vtedy do Poľska prišla taktiež zo Spojených štátov.

Čierna vdova je rozšírená najmä v Severnej Amerike. Vyskytuje sa ale aj v Austrálii či na juhu Ázie. Jej jed môže byť pre človeka nebezpečný, málokedy je však smrteľný. Po jej uhryznutí prichádzajú návaly bolesti, kŕče, zvýšený tlak, nevoľnosť a nechutenstvo. Tiež môže dôjsť k nepríjemným psychickým prejavom, a to najmä silnému pocitu strachu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie