ZMRZLINA z fašírky, leča alebo kyslých uhoriek. Cukráreň ťa prevedie netradičným gastrozážitkom

Reklama
Manželia Reinhardtoví ponúkajú vo svojej cukrárni v maďarskej Tatabányi netradičný gastronomický zážitok pri jedení zmrzliny. Foto: Blikk

Fašírka, guláš, lečo, čili fazuľky, halušky, zemiakové placky či zavárané uhorky. Nejde o obedovú ponuku motorestu ďaleko za mestom, ale o výber zmrzlinových príchutí. Snáď sa ti po prečítaní týchto riadkov neobráti žalúdok naruby. 

Návštevníci, ktorí po prvýkrát uvidia netradičný výber príchutí, zostanú určite šokovaní. Sú však aj takí, ktorí do cukrárne v maďarskej Tatabányi prišli priamo na ochutnávku.

Hostia sú ohromení novými príchuťami, keď doslova vidia kompletný nedeľný obed pri zmrzlinovom pulte. Perkelt, halušky, zemiaková kaša a uhorka – nie je to práve chuť, ktorú sú zvyknutí jesť v rámci dezertu, píše portál Blikk.hu.

Jedlá, ktoré sú základom pre zmrzlinu, vyrába manželka Róberta Reinhardta – Ena. Pripravuje nakladané (zavárané) uhorky, ako aj ďalšie zmrzlinové základy, napríklad bravčový guláš či fašírku. Tu chute neudáva vôňa, ale jedlo samotné.

Majster cukrár Róbert Reinhardt následne jedlá mieša s vanilkovým zmrzlinovým základom. Väčšina bizarných zmrzlín sú ich vlastné nápady. Šialenstvo v cukrárni Robert najskôr začalo pri zmrzline s príchuťou zemiakových placiek a piva, novými nápadmi na chute sú zahlcovaní priamo od zákazníkov.

Úplne novou príchuťou v sortimente sú napríklad čili fazuľky. Zatiaľ netušia, ako ich hostia prijmú, ale ak to nebude mať úspech, viac sa z toho pripravovať nebude.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie