Prime Day 2024: Amazon dosiahol rekordné tržby a nákupy školských potrieb explodovali

Na archívnej snímke z 2. apríla 2020 logo Amazonu v nemeckom Kiekebuschi. FOTO TASR/DPA ARCHIV

Tržby amerického internetového gigantu Amazon počas prvého dňa jeho dvojdňovej nákupnej akcie Prime Day v USA dosiahli približne 7,2 miliardy USD, čo zodpovedá 6,58 miliardy eur. Informovala o tom v stredu spoločnosť Adobe Analytics, na základe správy agentúry Reuters.

 

Prime Day, ktorý sa koná už desiaty rok, sa stal jedným z najobľúbenejších nákupných podujatí roka, vďaka lákavým zľavám na širokú škálu produktov od oblečenia a elektroniky až po rôzne ďalšie kategórie. Zákazníci môžu využiť výhodné ponuky a rýchle dodanie objednaného tovaru, ktorý často dorazí ešte v ten istý deň alebo do 24 hodín.

 

Podľa údajov Adobe Analytics, ktoré analyzujú transakcie v elektronickom obchode, vzrástli nákupy produktov súvisiacich so školskou dochádzkou v utorok, 16. júla, o impozantných 210 % v porovnaní s priemernými dennými úrovňami predaja v júni 2024. Tento trend ukazuje na silný záujem o produkty pripravené na začiatok školského roka.

 

Adobe tiež uviedla, že celkový online predaj vzrástol 16. júla o 11,7 % v porovnaní s predchádzajúcimi dňami. V roku 2023 sa počas dvojdňovej akcie Prime Day minulo na Amazonie 12,7 miliardy USD (11,62 miliardy eur), pričom tento rok predpokladali analytici, že tržby dosiahnu 14 miliárd USD (12,82 miliardy eur).

 

Priemerný účet na objednávku počas prvých 32 hodín Prime Day v roku 2024 dosiahol hodnotu 60,03 USD (54,85 eur), čo predstavuje nárast v porovnaní s 56,64 USD (51,78 eur) v roku 2023, podľa údajovej spoločnosti Numerator. Tento nárast naznačuje, že zákazníci sa stále viac angažujú v nákupoch a ochotne utrácajú za atraktívne ponuky.

 

Spoločnosť Adobe tiež oznámila, že v stredu nájdu nakupujúci zľavy približne 23 % na elektroniku, 20 % na oblečenie a 15 % na hračky. Tieto zľavy prispievajú k výraznému zvýšeniu záujmu o nákupy v rámci Prime Day.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie