Žbirkova nevlastná vnučka sa prebrala z kómy. Zrejme má nezvratne poškodený mozog

Miroslav Žbirka (vľavo) a Dominika (vpravo). Zdroj: TASR/Dano Veselský, Reprofoto/Pluska.sk

Nevlastná vnučka Miroslava Mekyho Žbirku (†69) Dominika (32) utrpela pred niekoľkými mesiacmi za nejasných okolností vážne zranenia a musela podstúpiť tri operácie mozgu. Po dlhých týždňoch sa prebrala z bezvedomia. Jej sestra sa podelila o smutné novinky. Informuje tn.cz.

„Má vraj nezvratne poškodený mozog. Už je na jednotke intenzívnej starostlivosti, nie na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, a pravdepodobne by mala byť do dvoch mesiacov prepustená z nemocnice, ale nevieme to iste,“ zverila sa webu pluska.sk jej sestra Sarah.

S Dominikou trávi rodina v nemocnici veľa času.

„Chodíme za ňou stále, každý deň. Staráme sa o ňu. Pozerá sa na nás a my sa s ňou rozprávame,“ uviedla Sarah.

„Nepovie to, ale myslím, že vie, kto sme. Len tam leží a pozerá sa na nás,“ popísala srdcervúce detaily.

Dominiku našli 1. mája s ťažkými poraneniami v kaluži krvi bez dokladov, kabelky aj mobilného telefónu v podjazde v Novom Meste nad Váhom. Informovali sme ťa o tom v článku na istream.sk. Deň predtým vyrazila so svojím manželom na večierok ku kamarátke a už v ten deň sa prestala ozývať svojej rodine, pripomína web topky.sk.

Okrem opuchu a krvácania do mozgu mala odtrhnutú slezinu, prepichnutú pľúca, zlomenú kľúčnu kosť, stavce v chrbtici a rozdrvené všetky rebrá. Čo sa osudnej noci stalo, je veľkou neznámou a prípadom sa zaoberá polícia.

Tá odmieta oznámiť ďalšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Sestra Dominiky Sarah je presvedčená, že jej niekto ublížil.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie