Zapamätať si, kde všetky potraviny správne skladovať, je nemožné. Ľudia však radi vedú diskusie o tom, kde vo svojich domovoch odkladať určité potraviny. Raz je to čokoláda, inokedy paradajky, teraz je na kurze dňa chlieb náš každodenný…
Známy šéfkuchár Paul Hollywood, ktorého môžeš poznať z televíznej relácie o súboji amatérskych pekárov (na Slovensku známa pod názvom Pečie celé Slovensko), je prezývaný tiež „kráľ chleba“. Často sa totiž pýta, kde je najlepšie skladovať doma chlieb?
V článku New York Post sa venovali videu, ktoré šéfkuchár nahral na TikToku, čím započal debatu: „Často dostávam veľkú otázku: ‚Kde skladujete chlieb?‘“
A našiel si čas, aby konečne urovnal debatu, ktorá rozdeľuje toľko ľudí. „Ak chlieb vložíte do chladničky, zostarne trikrát rýchlejšie, pretože z bochníka vytiahnete všetku vlhkosť,“ vysvetľuje.
S tým, čo bolo povedané, Paul hovorí, že skladuje svoj chlieb na kuchynskej lavici. „Len som ho vložil do hnedej tašky a nechal ho na boku!“ zdieľa.
Mnoho ľudí totiž uskladňuje chlieb v chladničke, zvykom je tiež kuchynská linka, nádoba na chlieb či mraznička. Diskutujúci, ktorí preferujú chladničku, sa nad tvrdením Paula pozastavili a ohradili.
Napriek odpovedi profesionálneho pekára sa mnohí stále nevedeli dohodnúť. „Hovorím, že sa mýliš,“ jednoducho poznamenal diskutujúci.
A mnohí ďalší súhlasili, pretože zistili, že ich chlieb v skutočnosti vydrží dlhšie čerstvý, keď sa skladuje v chladničke. „Svoje mám v zapečatenom vrecku v chladničke – drží sa oveľa lepšie dnu ako vonku,“ povedal ďalší. „Chlieb držíme v chladničke, vydrží oveľa dlhšie,“ pripojil sa ďalší.
@theofficialpaulhollywood Did you know this about putting bread in the fridge? #bread #paulhollywood #baking #tips ♬ original sound – Paul Hollywood
(Článok pokračuje na ďalšej strane)