FOTOGALÉRIA: Obrie bábky prešli Prahou. Sprievod bol súčasťou pouličného divadelného festivalu

Obrie bábky prešli Prahou. Zdroj: FB/Divadelní festival Za dveřmi

Jednu z najviditeľnejších súčastí pražského divadelného festivalu Za dverami bolo možné vidieť počas tohto ročníka v Čechách. Medzi Mariánskym a Staromestským námestím prešiel sprievod veľkých bábok, čo bavilo nielen Pražanov, ale aj turistov, ktorí si atrakciu fotili. Píše Pražský denník.

Pouličné divadlo je prastará, skutočná, aktuálna, slobodná forma divadelného umenia. Umelec aj divák sú si vo svojom dialógu maximálne blízko. Divadelná reč je univerzálna, nesmierne bohatá a používa jazyk činoherný, novocirkusový, tanečný aj filmový, napísali organizátori.

Fantázia tvorcu a výrazové prostriedky nemajú limity uzavretého priestoru. Divácky zážitok je individualizovaný a priamy. Javiskom a hľadiskom môže byť ulica, park, námestie, záhrada i industriálny priestor. Hranice takmer neexistujú.

V rámci 16. ročníka pražského festivalu pouličného divadla Za dverami bol v troch pražských lokalitách pre divákov pripravený pestrý výber z českej i zahraničnej tvorby. Prizerajúci diváci neplatia klasické vstupné, môžu ale prispieť dobrovoľne zvolenou čiastkou „do klobúka.“

História tohto festivalu siaha do roku 2008 a v kultúrnom programe hlavného mesta Prahy má svoje pevné miesto. Doteraz sa konal na Mariánskom námestí a v areáli Holešovickej tržnice. Novinku pre tento rok predstavovala lokalita Holport Holešovice, kde sa konalo jedno predstavenie festivalu.

Ohromujúca pouličná show, humorné interaktívne predstavenia, fantastické artistické výkony, veľké a ešte väčšie bábky, netradičné workshopy i tradičný sprievod centrom mesta.

Pozrite si v galérii, čo priniesol tohtoročný festival Za dverami.

Zdroj: FB/Divadelní festival Za dveřmi
Zdroj: FB/Divadelní festival Za dveřmi
Zdroj: FB/Divadelní festival Za dveřmi

(Galéria pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie