fbpx

Ak ješ tieto potraviny každý deň, SPOZORNI! Môžu ťa pomaly ZABÍJAŤ

Nezdravé potraviny zvyšujú riziko mnohých ochorení. Zdroj: Unsplash

Vedel si, že niektoré potraviny môžu mať z dlhodobého hľadiska až smrtiaci účinok? Množstvo z nich dokonca väčšina zaraďuje do každodenného jedálnička. Ak tieto potraviny naviac ešte nakombinuješ, naozaj ohrozuješ svoje zdravie! Buď preto pri nákupe potravín opatrnejší a vyhni sa všetkým potravinám, ktoré zvyšujú riziko ochorení srdca, vzniku Alzheimerovej choroby, či dokonca rakoviny.

Podľa portálu blesk.cz, ak často konzumuješ nasledovné potraviny, mal by si zbystriť pozornosť. Tieto výrobky totiž zásadným spôsobom ohrozujú tvoj život. Netreba pritom dbať iba na svoje diétne zásady, ale aj vhodnosť daných potravín.

  1. Paradajkový pretlak v konzerve

Paradajkový pretlak v konzerve je tzv. zabijak v prestrojení, pretože je skrytým zdrojom cukru a sodíka. Dennou konzumáciou podporíš priberanie, a to môže v konečnom dôsledku viesť až k vzniku obezity, cukrovky, srdcovo-cievnych ochorení, a dokonca aj k vzniku zubného kazu. Aby si sa vyhol zdravotným komplikáciám, zaraď do jedálnička iba čerstvé paradajky, z ktorých si môžeš urobiť vlastný paradajkový pretlak. Na jeho dochutenie použi bylinky a korenie bez soli. Samotnú soľ doplň v malom množstve.

2. Sladké sýtené nápoje

Bublinkové sladené nápoje sú pre diétu, ale aj tvoje zdravie tým najhorším nepriateľom. Dokážu ti zhoršiť kvalitu pleti, rozhodiť hladinu cukru v krvi, hormóny a následne aj náladu. Never klamlivým etiketám, ktoré sa snažia produkt za každú cenu predať. Mimo zanedbateľného množstvo pridaných vitamínov totiž prijímaš hlavne jednoduché cukry, konzervačné látky a farbivá.

Lepšie na tom nie sú ani nápoje bez cukru, do ktorých sú pridávané umelé sladidlá. V prípade, že chceš do tela dostať vitamíny, siahni radšej po prírodnom zdroji v podobe ovocia a zeleniny. Pomocou mixéru alebo odšťavovača si môžeš vytvoriť nápoj omnoho zdravší a chutnejší. A keby ti predsa len chýbali bublinky, zmiešaj čerstvo vytlačenú šťavu s jemne perlivou vodou.

3. Biely rafinovaný cukor

Si hladný? Potom existuje oveľa zdravší spôsob, ako uspokojiť chuť na sladké, ako je konzumácia jednoduchého cukru. Je vysoko návykový a okrem toho, že zvyšuje hladinu glukózy a tvorbu tuku, vystavuje vás riziku srdcových ochorení.

Vyhni sa cukru naozaj okľukou! Jeho častá konzumácia vedie k cukrovke, obezite a rakovine. Dopraj si čerstvé ovocie, a ak si potrebuješ jedlo osladiť, siahni po mede alebo čakankovom sirupe, ktorý obsahuje aj prebiotickú vlákninu, vitamíny a minerály.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie