fbpx

Bittó Cigániková končí vo vedení SaS. Je z politiky sklamaná a znechutená

Na snímke Jana Bittó Cigániková počas tlačovej konferencie strany k predstaveniu nových podpredsedov vo štvrtok 11. apríla 2024 v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR/Pavol Zachar

Jana Bittó Cigániková už v strane SaS nepôsobí ako podpredsedníčka. Dôvodom je to, že je z politiky sklamaná a znechutená, pričom priznala, že to súvisí aj s výmenou predsedu SaS, kde Richarda Sulíka nahradil Branislav Gröhling. V relácii Diskusný klub to prezradil samotný šéf strany Branislav Gröhling.

Odchod Bittó Cigánikovej z postu podpredsedníčky SaS v relácii Diskusný klub potvrdil aktuálny šéf strany Branislav Gröhling. „Je to moje osobné rozhodnutie. Som z politiky sklamaná a znechutená. Chcem si po ôsmich rokoch dať odstup a rozmyslieť si, čo ďalej. Chcem novému vedeniu nechať priestor, lebo ja som Sulíkovo krídlo a som na to hrdá,“ povedala poslankyňa pre cas.sk a zároveň priznala, že dôvodom je aj odchod Richarda Sulíka z postu predsedu. „Dôvod, prečo tak veľmi pri Richardovi Sulíkovi stáť, sa začal strácať,“ uviedla.

„Moje najväčšie sklamanie je, že volič neohodnotí, ani keď máte najlepší program, alebo keď sa postavíte bláznovi, ktorý rozbíjal rozpočet. Vtedy sa mi otvorili oči. Keď sa snažíte a volič to neocení, tak si poviete, že asi to nie je to, prečo sa chcem úplne obetovávať,“ zdôvodňuje svoj odchod z vedenia strany.

Chce sa venovať štúdiu

Zároveň sa vzdala aj postu tímlíderky pre zdravotníctvo, kde ju nahradil Tomáš Szalay. Venovať sa chce teraz Cigániková viac štúdiu, pričom ju čaká posledný ročník školy za zdravotnú sestru. Svoj mandát poslankyne chce dokončiť, ale či bude kandidovať aj v ďalšom volebnom období, zatiaľ nevie.

„Mám firmu, ktorá prosperuje, založila som ju v roku 2009. Potom som založila ďalšiu. Mám sa kam vrátiť. Nikdy som nebola v politike z finančných dôvodov. Nie som na to odkázaná,“ uviedla.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie