fbpx

V okrese Čadca vyhlásili mimoriadnu situáciu. Týka sa medveďa, platí vo viacerých obciach

Ilustračné foto. Zdroj: UNSPLASH/Zdeněk Macháček, FACEBOOK/Mesto Zvolen

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v niektorých obciach Čadčianskeho okresu pre nežiaduci výskyt medveďa. Informoval o tom Peter Rusnák, ktorý je prednostom OÚ v Čadci a podpísal vyhlásenie.

Vyhlásenie mimoriadnej situácie podpísal Peter Rusnák s platnosťou od 11. júla o 15.00 h.

„Z dôvodu zvýšeného nežiaduceho výskytu medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, zmien ich správania a straty plachosti pred ľuďmi vzniklo vysoké riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd na úrode, hospodárskych zvieratách alebo závažných škôd na majetku,“ zdôvodnil Rusnák vyhlásenie mimoriadnej situácie na sociálnej sieti.

Ako vyplýva zo zverejneného oznámenia, mimoriadna situácia platí v obciach Klokočov, Klubina, Oščadnica, Nová Bystrica, Radôstka, Stará Bystrica a Zborov nad Bystricou.

„Počas obdobia ohrozenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia, činnosti nevyhnutné na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti a opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku vykonávaním záchranných prác,“ píše sa v dokumente.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie