fbpx

VIDEO: Biden sa znovu PRERIEKOL. Zelenského predstavil ako PUTINA

Americký prezident Joe Biden a ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky. Zdroj: TASR

Americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi sa znova veľmi nepodarilo presvedčiť verejnosť o tom, že je duševne schopný vykonávať úlohu amerického prezidenta. Najmocnejší muž sveta totiž pri záverečnom dni samitu NATO predstavil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako Vladimira Putina. Vzápätí sa opravil a dodal, že je veľmi zapálený do Putinovej porážky.

„A teraz chcem odovzdať slovo prezidentovi Ukrajiny, ktorý má rovnako odvahy ako odhodlanosti. Dámy a páni, prezident Putin,“ povedal Biden a odchádzal od rečníckeho pultíka.

„Prezident Putin, vy porazíte prezidenta Putina, prezidenta Zelenského. Toľko sa sústredím na porážku Putina,“ ospravedlňoval svoje prerieknutie Biden.

Ukrajinský prezident ale vzal Bidenov omyl s humorom. „Ja som lepší,“ reagoval s úsmevom Zelenskyj.

„Sakramentsky lepší,“ dodal Biden. V sále však jeho omyl vyvolal rozpačité reakcie. Prezidentove vystúpenia sú ostro sledované od jeho televíznej debaty s republikánskym sokom v boji o Biely dom Donaldom Trumpom, v ktorej podľa komentátorov podal katastrofálny výkon.

Časť demokratov vyzýva Bidena, aby z tohto súboja odstúpil, pretože debata na konci júna podľa nich vyvolala vážne pochybnosti o prezidentovej schopnosti zvíťaziť vo voľbách a viesť krajinu ďalšie štyri roky.

Nemecký kancelár Olaf Scholz v reakcii na novinársku otázku na túto tému Bidena obhajoval. Podobný prerek sa podľa neho môže stať komukoľvek. Britský premiér Keir Starmer zase vyhlásil, že Biden je podľa neho vo veľmi dobrej kondícii.

Som ten najpovolanejší, povedal Biden

Bidenova zámena prezidenta Zelenského za Putina sa stala len hodinu pred ostro sledovanou tlačovou konferenciou po skončení samitu NATO. Tu Biden čelil predovšetkým sérii otázok týkajúcich sa jeho kondície a schopnosti viesť hlavnú západnú mocnosť v nasledujúcich rokoch.

V reakcii na jednu z otázok sa Biden označil za najpovolanejšieho človeka, ktorý môže zaistiť úspech Ukrajiny v súboji s ruským agresorom a varoval pred zvolením svojho konkurenta, exprezidenta Donalda Trumpa. Zároveň podotkol, že viceprezidentku Kamalu Harrisovú vybral okrem iného preto, že je schopná viesť krajinu.

„Musím dokončiť túto prácu, pretože sú v stávke také dôležité veci,“ vyhlásil Biden k svojej kandidatúre v novembrových prezidentských voľbách. Poukazoval na rozdiely medzi ním a Trumpom v prístupe k podpore Ukrajiny a samotnej alianci, ku ktorým sa jeho predchodca v úrade stavia vlažnejšie.

Biden na množstvo otázok ohľadom svojho zdravia vždy odpovedal slovami, že je najlepším kandidátom a že nemá zdravotné problémy, čo podľa neho potvrdilo aj niekoľko nedávnych vyšetrení. Prezident na väčšinu otázok reagoval bez zaváhania a hovoril súvisle, prepovedal sa však, keď raz označil viceprezidentku Harrisovú za „viceprezidenta Trumpa“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie