fbpx

Šokujúce stretnutie: Orbán a Trump spoločne plánujú mierovú dohodu. Čo to znamená pre svet?

Naľavo Donald Trump, napravo Viktor Orbán. Zdroj: TASR/AP

Maďarský premiér Viktor Orbán sa vo štvrtok stretol s Donaldom Trumpom na Floride, kde diskutovali o možnostiach mieru. Informoval o tom hovorca maďarského premiéra, ktorý sa zasadzuje za prímerie na Ukrajine. Orbánova misia zahŕňala aj nečakané návštevy Kyjeva, Moskvy a Pekingu, čo vyvolalo nesúhlas u spojencov NATO a EÚ. Informuje TASR.

Maďarský premiér Viktor Orbán sa vo štvrtok stretol s Donaldom Trumpom na Floride, kde diskutovali o možnostiach mieru. Podľa správy agentúr Reuters a MTI o tom informoval hovorca maďarského premiéra, ktorý sa zasadzuje za prímerie na Ukrajine. Orbánova mierová misia zahŕňala aj nečakané návštevy Kyjeva, Moskvy a Pekingu, čo vyvolalo nesúhlas u spojencov NATO a EÚ.

Podľa The Kyiv Independent, Orbán na sociálnych sieťach popísal návštevu ako „mierovú misiu 5.0.“

Pred touto návštevou Orbán navštívil Ukrajinu, Rusko a Čínu v snahe podporiť prímerie a mierové rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou. Počas návštevy v Kyjeve ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol Orbánov návrh na prímerie.

Diskusia o mierových možnostiach

Orbán a Trump sa stretli v Trumpovom sídle Mar-a-Lago, ktoré sa stalo ďalšou zastávkou maďarského premiéra v rámci jeho mierovej misie. Hovorca Bertalan Havasi uviedol, že diskusia sa sústredila na možnosti dosiahnutia mieru.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie